Ajoneuvot Uutinen 10.4.2023

Matkailuajoneuvojen rekisteröinneissä jyrkkä lasku alkuvuonna – ala uskoo kuluttajien luottamuksen palaavan

Matkailuautojen ja -vaunujen rekisteröinnit ovat olleet tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen parikymmentä prosenttia viime vuotta alempana.

Suomessa rekisteröitiin vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana kaikkiaan 285 uutta tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa. Lukema on lähes 21 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavaan aikaan. Lasku kuitenkin taittui vuodesta 2022, sillä tuolloin vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana laskua ensirekisteröinneissä edeltävän vuoden vastaavaan aikaan oli lähes 43 prosenttia. Matkailuajoneuvotuojat kuitenkin uskovat, että kuluttajien luottamus paranee talouteen sekä myös turvallisuuteen, joka lisää matkailuajoneuvojen kysyntää lähitulevaisuudessa.

Sun Living ja Adria ykköset

Vuoden ensimmäisen neljänneksen ensirekisteröinnit jakautuivat matkailuautojen ja matkailuvaunujen kesken siten, että uusia matkailuautoja rekisteröitiin tammi-maaliskuussa 191 kappaletta. Luku on 22 prosenttia pienempi kuin viime vuoden tammi-maaliskuussa. Neljä kärkimerkkiä ensirekisteröinneissä alkuvuonna olivat Sun Living, Weinsberg, Hymer sekä ja Adria, niiden osuus kaikista alkuvuonna ensirekisteröidyistä matkailuautoista oli 44 prosenttia. Uusia matkailuautoja rekisteröitiin kaikkiaan 24 eri merkiltä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Uusia matkailuvaunuja rekisteröitiin tammi-maaliskuussa 94 kappaletta, laskua edelliseen vuoteen oli 18 prosenttia. Noin 77 prosenttia ensirekisteröidyistä matkailuvaunuista muodostivat Adria-, Hobby-, Kabe- ja Knaus-merkkiset matkailuvaunut.

Lähde Matkailuajoneuvotuojat ry

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat