Ajoneuvot Uutinen 5.10.2015

Mazdan merkkiluokka vie kansainvälisille kilparadoille

Global MX-5 Cup -merkkisarjaa ajetaan Euroopan lisäksi Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

Kun autot ovat identtisiä, kuskin taidot ratkaisevat. Kilpailusta tulee tiivistä ja tilanteista näyttäviä. Ei ole yllätys, että esimerkiksi Porschen ja Peugeotin merkkisarjoista on muodostunut mainio ponnahduslauta suuremmille kilpailuareenoille.

Mazda_MX-5Cup-3

Neljännen sukupolven Mazda MX-5 on juuri saapunut Suomeen,mutta maailmalla Mazda Motorsports on jo ehtinyt esitellä autosta kilpaversion. Koska kilpa-autosta ei makseta autoveroa, jää hintaero kadulle rekisteröityyn MX-5:een alle 10 000 euroon.

Mazda_MX-5Cup-2

Hyvä painojakauma, erittäin alhainen paino ja takaveto tarjoavat mainion pohjan kilpa-auton rakentamiseen. Global MX-5 Cup -sarjaan rakennetut MX-5-mallit eivät merkittävästi poikkea katuajoon rekisteröitävistä serkuistaan. Kilpa-MX-5:t liikkuvat 2-litraisen SKYACTIV-moottorin voimin.

Mazda_MX-5Cup-5

Merkittävimmät muutokset ovat järeät turvakaaret, suojaverkot sekä rata-ajoon päivitetty alusta ja rengastus. Valtaosa ohjaamon verhoilusta on yhä paikallaan.

Global MX-5 Cup -sarjaa ajetaan merkkisarjoina Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Kilpakausi huipentuu päätöskisaan Yhdysvaltojen Kalifornian Laguna Secassa. Sarjavoittaja palkitaan 200 000 dollarin arvoisella stipendillä, joka mahdollistaa kilpauran jatkamisen korkeammalla tasolla. Lisäbonuksena tarjotaan testipäivää Mazdan prototyyppikilpurilla.

Mazda_MX-5Cup-4

Kilpasarjaan soveltuva MX-5 Cup -auto maksaa 53 000 dollaria, eli päivän kurssilla 47 000 euroa. Auto on valmiiksi rakennettu – kuljettaja tarvitsee vain omalle vartalolle sopivan istuimen.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Mazda

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mazda

Kaikki koeajot

Uusimmat