Ajoneuvot | Uutinen | 1.4.2020

Moottori.fi uudistuu: sisältö personoitavissa oman maun mukaiseksi

Uusi sisällönhallintaohjelma muokkaa Moottorin viestin subjektiiviseksi omia mielipiteitä miellyttävän lukukokemuksen takaamiseksi.

Jaa artikkeli

Huhtikuun ensimmäisen päivän kunniaksi Moottori.fi toteuttaa perusteellisen sisältöuudistuksen. Esittelemme sivustolle uuden APR-sisällönhallintaohjelman, joka korjaa sivustolla näkyvät mielipiteet oikeiksi. Keinoälyllä toimiva järjestelmä auttaa lukijaa keskittymään häntä kiinnostavaan sisältöön ja muovaa tekstit erittäin subjektiivisiksi.

Esimerkki: jos mielestäsi Toyota on ainoa oikea auto, voit työkalulla kääntää kaikki koeajot kehuviksi – jopa Proace-tuotenimi muokataan teksteissä takaisin Hiaceksi.

Jos kuulut koulukuntaan, jonka mielestä Volkswagen Groupin tarjonta on sietämätöntä, hoitaa APR senkin: raksi ruutuun, niin johan manuaalivaihteistokin nykii kuin rikkinäinen DSG. Toki myös päivastainen onnistuu, ihan miten haluat.

Jenkkiautoharrastajille APR-suodatus on erityisen tehokas: voit helposti siivota Moottori.fi:stä pois häiritsemästä kaikki alle 300-kuutiotuumaiset ja vajaasylinteriset tekeleet.

Teslan taivas

Parhaimmillaan APR-sisällönhallinta tuo sähköautoilijoille täysin fossiilittoman lukukokemuksen, jossa viimeisetkin dinoauton rippeet ovat piilotettu erityiseen museo-alasivuun.

Tesla-kuljettajille tarjolla on sitäkin voimakkaampi personointityökalu, joka yksinkertaisesti poistaa sivuilta muut kuin Teslaan liittyvät jutut, ja muuntaa jokaisen messiasmerkkiin liittyvän adjektiivin positiiviseksi superlatiiviksi. Myös Teslojen hintoja lasketaan ja toimitusaikoja lyhennetään Moottorin teksteissä, eikä Autopilot koskaan eksy kaidalta tieltä.

Laajennus kattaa kilpailutulokset

Hieman myöhemmin laajennamme algoritmia Improved Lifestyle -lisäosalla. APR-IL -järjestelmä (Augmented Perception Reality – Improved LIfestyle) sallii hienovaraisemman muokkaamisen. Esimerkiksi saksalaispremiumin kannattaja voi sallia Audia, BMW:tä ja Mercedes-Benziä käsittelevän sisällön, mutta omavalintaisessa paremmuusjärjestyksessä. Valinta vaikuttaa myös kuvien vauhdikkuuteen.

Tuotekehitysosastomme pyrkii laajentamaan toiminnan moottoriurheilutulosten puolelle: esimerkiksi Hyundai-fanit saavat uutisissa rallivoittajaksi Ott Tänakin, kotimaista kannattavien raporteissa kullan vie aina Kalle Rovanperä.

Järjestelmä otetaan käyttöön heti aprillipäivän jälkeen.

Teksti: A-P Rillinen

Jaa artikkeli

Keskustelu