SQ7 TDI päivittyy

Ajoneuvot Uutinen 6.8.2019

Muhkea Audi SQ7 TDI päivittyy: luvassa uusia varusteita ja uutta tyyliä

Uudistuva Audi SQ7 TDI piristää muhkean katumaasturin tyyliä ja varustelua.

Audi SQ7 TDI on ollut saksalaisvalmistajan katumaasturimalliston huipulla vuodesta 2016 asti. Nyt kookas dieselmonsteri saa uusia varusteita ja uutta tyyliä, sillä Audin mielestä katumaasturin suoritusarvot ovat edellleen kelvolliset. 4.0 TDI V8 -moottori tuottaa edelleen 435 hv ja 900 Nm, kiihtyen 0–100 km/h 4,8 sekunnissa. Huippunopeus on sähköisesti rajoitettu 250 km/h. Muiden muhkeiden S-dieseleiden tavoin kahta turboahdinta tuetaan 48 voltin sähköisellä ahtimella.

Audi SQ7 TDI on tuttuun tapaan varustettu kahdeksanvaihteisella tiptronic-automaattivaihteistolla ja quattro-nelivedolla. Autossa on vakiovarusteena urheilullisempi tulkinta ilmajousituksesta, progressiivinen ohjaus ja nelipyöräohjaus, aktiivisen kallistuksenvaimennuksen ollessa lisävaruste. Lisäksi listalta voi ruksia urheilullisemman takatasauspyörästön, joka piristää auton käsiteltävyyttä.

SQ7 TDI päivittyy

Kun Q kohtaa S:n, on luvassa urheilullisia ja katumaasturihenkisiä yksityiskohtia yhdistävä tyyli. Audiksi tyyliä tulkitaan Singleframe-keulamaskin kaksoissäleillä, kolmiulotteisella puskurin alareunalla ja muhkummallla takaosan pohjapanssarilla. Lisävarustelistalta löytyy mustan optiikan ulkonäköpaketti sekä kasa Audi exclusive -värejä. Vakiona auto on varustettu 20-tuumaisilla vanteilla ja kookkaat jarrut (400/370 mm) voidaan päivittää hiilikuitukeraamisiin 420/370 millimetrin levyihin.

Matkustamossa luvassa on tummaa nahkaa, Alcantaraa ja mattaharjattua alumiinia. Lisävarusteena somistelistat voi päivittää hiilikuitutyyliin. Urheiluistuimet kuuluvat SQ7 TDI -malliversiossa vakiovarusteisiin, S sport plus -istuinten ollessa lisävarustelistalla ja ne voidaan varustaa ilmastointi- ja hierontatoiminnoilla. Unohtaa ei sovi myöskään valaistuja alumiinisia kynnyslistoja S-logolla, jotka muistuttavat ostajaa mallimerkinnästä.

SQ7 TDI päivittyy

Cockpit

Kosketusnäytöllinen MMI-navigointi plus -tietoviihdejärjestelmä on vakiovaruste SQ7:ssa, tarjoten laajan tuen muun muassa liikennetiedoille, Google Earth -navigoinnille, Amazon Alexa -ääniohjaukselle ja hybridiradiolle. Uusi toiminto on liikennevaloavustin, joka yhdistää kaupunkien yhteensopivat liikenevalot suoraan virtuaalimittariston näkymään. Lisäksi virtuaalimittaristossa on S-mallien oma urheilullisempi näkymä.

Led Matrix -ajovaloille on tullut vaihtoehdoksi HD Matrix Led -ajovalot, jotka on varustettu laser-kaukovaloilla.

Uudistunut Audi SQ7 TDI saapuu jälleenmyyjille loppusyksystä 2019, Suomen hintatietojen ja varustelun vahvistuessa myöhemmin.

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat