Westcoast Motor Show 2017

Ajoneuvot Autonäyttely Uutinen 24.9.2017

Mustasaaren makeat menopelit – Westcoast Motor Show 2017

Westcoast Motor Show keräsi jälleen länsirannikon autoharrastamisen parhaita paloja Mustasaaren Botnia-halliin.

Westcoast Motor Show keräsi Mustasaaren Botnia-halliin jälleen kattavan läpileikkauksen autoharrastamisen eri puolista. Vaikka parhaiten edustettuna olikin American Car Show’n tapaan jenkkiautoharrastus, löytyi Botnia-hallin nurkista omat soppensa myös kilpureille, driftereille, hifistelijöille, motoristeille ja orggiksille. Vaasan kupeessa järjestetty näyttely oli saanut myös reilun määrän messuvieraita Ruotsista.

Autonäyttelyn suurin näkyvyys oli jenkkiautoharrastajilla, eikä ihme. Suurten amerikkalaisvaunujen keskuudessakin nähtiin vaihtelua taidokkaasti rakennetuista rodeista aina melko vakiona pidettyihin kulkupeleihin.

Nähtiinpä Westcoastissa jopa puusta rakennettu rodi, Autot-elokuvista tuttu Kessu-luomus sekä tietysti komea DeSoto.

Museoikäisten ajoneuvojen kulmauksessa nähtiin puolestaan makea kattaus suomalaisen autokansan suosikkeja eri vuosikymmeniltä.

Erityismaininta kuuluu upeasti esiinlaitetulle vuosimallin 1961 Saab 95:lle, joka oli esillä Suomi 100 -juhlavuoden mukaisesti. Mukana oli myös paljon ajanmukaista tavaraa ja valokuvia Saabin matkasta osana perhettä.

Hallin toisessa päässä nähtiin myös joukko moottoripyöriä, moottorikelkkoja ja polkupyöriä. Esillä oli kaikkea Hondan klassisista Gold Wingeistä aina ikonisiin Tuntureihin ja Solifereihin.

Kilpureiden ja muiden erikoisrakennettujen vempeleiden tarjonta oli sekin värikästä. Esillä oli kaikkea aina 3 000 -hevosvoimaisesta Pro Stock Valtrasta maailmanloppuun varautuneeseen korotettuun Mazda 323:een.

Ja mitäpä olisi autonäyttely ilman turboahtimilla piristettyjä japanilaissportteja.

Perinteisten paitojen, kylttien ja lippisten lisäksi myyntikojuista löytyi osasto kaikille vuosien varrella rikotuille klipsuille.

Westcoast Motor Show 2017

Westcoast Motor Show’n mahdolliseen tulemiseen ensi syksynä voi varautua parhaiten tutustumalla näyttelyn Facebook-sivuun tai piipahtamalla tapahtuman kotisivuilla.

Westcoast Motor Show 2017

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat