Ajoneuvot Testit Uutinen 22.9.2021

Nämä automallit kärjessä Kuluttajan testissä

Testissä oli mukana 55 henkilöautomallia: bensiinikäyttöisiä polttomoottoriautoja, kevythybridejä, täyshybridejä ja lataushybridejä.

Kuluttaja on testannut 55 henkilöautoa. Kuluttajan syyskuussa julkaisemassa testissä oli mukana bensiinikäyttöisiä polttomoottoriautoja, kevythybridejä, täyshybridejä ja lataushybridejä. Arvostelussa oli mukana monia kriteerejä autojen matkustusmukavuudesta ajettavuuteen, suorituskyvystä kulutukseen ja päästöihin sekä turvallisuusnäkökohdista sisätiloihin.

Kuluttajan testivoittaja eri autoluokissa on automalli, joka saa parhaat pisteet. Testi suo osalle automalleja myös Hyvä ostos -arvosanan, joka tarkoittaa testin parasta hinta-laatusuhdetta.

Volvo V60 ladattavien kärjessä

Ladattavien hybridien ykköseksi nousi Volvon V60 T6 Twin Engine -automalli pistein 70/100. Toiseksi ylsi Volkswagen Golf GTE (66/100).

Hybridi-autoluokan voittajiksi selviytyivät tasapistein (66/100) Suzuki Swace 1.8 Hybrid ja Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Hybrid. Tässä autoluokassa Hyvä ostos -tittelin sai Ford Mondeo 2.0 Hybrid.

Kevythybridien kärkeen Hyvä ostos-tittelillä nousivat Volkswagen Golf 1.0 eTSI ja siitä vain pisteen jäänyt Seat Leon Sportstourer 1.5 eTSI.

Bensiinimoottoristen ei-hybridien voittajakaksikko tuli tsekeistä: kärjessä oli Škodan mallit Octavia Combi 1.5 TSI ACT ja Kamiq 1.0 TSI.

Näin testit tehdään

Kuluttaja testasi 55 henkilöautoa, joiden hinnat vaihtelevat noin 17 000–87 000 euron välillä. Testi on tehty kuluttajaorganisaatioiden ja autoliittojen kansainvälisenä yhteistyönä. Yhteistestit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Yhteistyötä koordinoi ICRT (International Consumer Research and Testing Ltd.), jonka jäseninä on kuluttajajärjestöjä ympäri maailmaa. ICRT:n tarkoitus on auttaa jäseniään tekemään kattavia ja luotettavia tuotetestejä.

Kuluttajan syyskuussa julkaisemassa testissä on mukana bensiinikäyttöisiä polttomoottoriautoja, kevythybridejä, täyshybridejä ja lataushybridejä. Testissä kokonaisarvosana muodostuu eri osa-alueiden arvosanoista. Väliarvosanojen arvosteluasteikko on 1–10. Kokonaisarvosanojen asteikko on 1–100, jotta saadaan esiin pienetkin erot. Autojen eri ominaisuudet saavat pisteensä seuraavin painotuksin:

  • Auton rakenne ja tavaratila 10 %
  • Matkustamo 10 %
  • Mukavuus 10 %
  • Moottori ja vaihteisto 10 %
  • Ajettavuus 10 %
  • Turvallisuus 20 %
  • Ympäristö 20 %

Henkilöautot

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat