Volkswagen Golf GTI Clubsport

Ajoneuvot Uutinen 20.1.2016

Nelikymppinen Volkswagen Golf GTI juhlii Clubsportilla

Hetkellisesti arkisportista irtoaa jopa 290 hevosvoimaa.

Urheilullisuutta ja arkielämää yhdistelevä Golf GTI juhlii tänä vuonna nelikymmenvuotista taivaltaan. Merkkivuoden kunniaksi Volkswagen tuo markkinoille Golf GTI Clubsportin, joka tuo vielä enemmän sporttia kauppareissuihin. Syksyllä julkistetun Clubsportin ennakkomyynti on nyt alkamassa.

35 lisähevosvoiman turvin juhlamallin teholukema on 265 hevosvoimaa (195 kW) kaksilitraisesta turbomoottorista. Volkswagenin mukaan kaasupoljinta monottamalla luvassa on lisäksi korkeintaan kymmenen sekunnin yliahto, jonka aikana tehoa on käytössä peräti 290 hevosvoimaa.

Vaihteistoista ensimmäisenä saapuu kuusivaihteinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto, jonka turvin Clubsport ennättää paikoiltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen 6,3 sekunnissa. Kulutukseksi luvataan 6,9 litraa 100 kilometriä kohti. Myöhemmin tarjolle tulee myös kuusivaihteinen käsivaihteisto.

Volkswagen on kiinnittänyt huomiota myös auton ulkokuoreen. Etupuskuri, sivuhelmat, takapuskuri ja kattospoileri ovat kaikki saaneet uuden ilmeen aerodynamiikan nimissä. Tavoitteena on ollut tuoda lisää vakautta kovissa nopeuksissa. Taotut vanteet viimeistelevät ulkoiset muutokset.

Auton sisällä muutokset eivät ole niin suorituskykyhakuisia, joskin istuimet ovat vaihtuneet urheilullisista suoranaisiin kuppipenkkeihin. Muilta osin sisustan muutokset koostuvat lähes jokaisen kuviteltavissa olevan osan koristelusta GTI-logoilla, Alcantaralla tai punaisilla ompeleilla.

Sukunäköä synttärisankariin on haettu kyljen koristelistalla, toimien nyökkäyksenä ensimmäisen sukupolven Golf GTI:lle.

Lähde ja kuva: Volkswagen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat