Ajoneuvot Uutinen 17.5.2016

Nissan kiistää Qashqain päästöhuijaukset Koreassa

Hiukan yllättävässä käänteessä Etelä-Korean ympäristöministeriö on vakuuttunut, että Nissan Qashqaissa käytetään päästöhuijausjärjestelmää. Nissan kiistää väitteet jyrkästi.

Etelä-Korean ympäristöministeriö on ilmoittanut, että ministeriön tutkimusten mukaan maassa tähän mennessä myydyt uudet, Euro 6 -luokitellut, diesel-Qashqait on varustettu päästöhuijausjärjestelmällä, joka sammuttaa ajoneuvon päästöjärjestelmät normaaleissa ajolämpötiloissa. 814 auton takaisinkutsun lisäksi Nissania odottaa noin 250 000 euron sakko. Lisäksi ministeriö aikoo tehdä Etelä-Korean piirisyyttäjälle virallisen valituksen Nissanin Korean tytäryhtiön johtajasta.

Kyseiset Qashqait on rakennettu Britanniassa Sunderlandin tehtaalla. Ympäristöministeriö kertoi samalla laajentavansa tutkimuksia vanhempiin Euro 5 -luokiteltuihin Qashqaihin nyt havaittujen epäselvyyksien vuoksi. Nissanilla on noin kolme kuukautta aikaa valittaa syytöksistä.

Yhtiö kiistää ympäristöministeriön väitteet tiukasti. Lehdistötiedotteessa autovalmistaja ilmoitti lyhyesti, että se ei käytä päästöhuijausjärjestelmiä ja kyseinen ajoneuvomalli on testattu useasti EU-maissa korealaisia päästötestejä muistuttavissa kokeissa.

Sijoittajien ja asiantuntijoiden usko Nissaniin ei horjunut uutisten myötä. Vaikka kriisi ei olekaan ohi, pidettiin Nissanin jyrkkää kieltämistä hyvänä merkkinä aikana, jolloin päästörajat ja niiden noudattaminen ovat kovin herkkiä aiheita.

Lähde: Automotive News, kuva: Petri Munukka

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat