Nürburgring 24h

Ajoneuvot Moottoriurheilu Uutinen 29.7.2020

Nürburgring 24h ajetaan, mutta ilman yleisöä

Nürburgring 24h ajetaan vuonna 2020, mutta ilman yleisöä. Saksan suurimman moottoriurheilutapahtuman kilpailuviikonloppu on 24. – 27.9. ja kerromme kuinka seurata sitä kotisohvalta käsin.

Tuoreen päätöksen mukaan Nürburgring 24h -kilpailu ajetaan tänäkin vuonna, mutta yleisöä ei päästetä paikan päälle. Kyseinen tapahtuma järjestetään pitkänä viikonloppuna 24. – 27.9.2020 mukaan lukien kaikki aika-ajot ja muut samassa yhteydessä ajettavat luokat. Itse 24 tuntia kestävä kilpailu alkanee tavalliseen tapaan lauantaina päivällä ja loppuu sunnuntaina samaan aikaan, kuten viime vuoden yhteen aikasakkoon ratkennut jännitysnäytelmä.

Päätöksen odottaminen on ollut varmasti hermoja raastavaa niin järjestäjille, talleille, kuljettajille kuin faneillekin. Nyt päätös kilpailun järjestämisestä on kuitenkin virallinen, joten jokainen pääsee lyömään suunnitelmansa lukkoon. Tämä ei kuitenkaan olisi ollut mahdollista ilman äärimmäisen vaikeaa päätöstä.

Yleisöä vain kotona

Tämänhetkisestä tilanteesta johtuen kilpailu ajetaan ilman yleisöä – ainakin näillä näkymin. Jokainen kilpailua seuraamassa ollut tietää, että radan varteen kerääntyneet yli 200 000 ihmistä luovat kilpailulle täysin uniikin tunnelman. Monilla on matkassa vain teltta, osalla Mercedes-Benz Unimog ja toisilla pienen asunnon kokoinen itse rakennettu kilpailukatsomo uima-altaineen. Nuotiossa grillataan ruokaa, led-valonauhat vilkkuvat ja musiikki pauhaa peittyen vähän väliä ohitse kiitäviin kilpureihin.

Valitettavasti tänä vuonna jäämme tästä kaikesta paitsi, mutta parhaimmillaan yli 200 autoa samaan aikaan radalla pyörittävä 24 tuntia kestävä kilpailu on siitä huolimatta seuraamisen arvoinen. Järjestäjät ja yhteistyökumppanit lupailevatkin ponnistelevansa tänä vuonna erityisen ahkerasti luodakseen kilpailun seuraamisesta mahdollisimman nautittavaa. Viralliselta nimeltään Adac Total 24h Race omaa verkkosivut osoitteessa www.24h-rennen.de, josta kannattaa käydä etsimässä tuorein tieto kilpailun seuraamiseen.

– Tietenkin koko järjestävä taho on iloinen, että kilpailun järjestäminen on ylipäätään mahdollista. Valitettavasti joudumme tulemaan toimeen ilman uskollisia fanejamme ja me todella kaipaamme heitä, sillä missään muussa moottoriurheilutapahtumassa katsojat eivät muodosta yhtä merkittävää osaa kuin 24 tunnin kilpailussa, sanoo kilpailunjohtaja Walter Hornung.

Nürburgring 24h

Nürburgring 24h ajetaan 2020 ja 2021

Kilpailun järjestäminen ei olisi ollut mahdollista ilman yhteistyökumppaneita, jotka auttavat rahallisesti kilpailun tavallista suuremman taloudellisen riskin hallinnassa. Autonvalmistajista Audi, BMW, Mercedes-Benz ja Porsche, yksittäisistä talleista Scuderia Cameron Glickenhaus, rengasvalmistajista Falken ja Michelin sekä muista yhteistyökumppaneista Nürburgring 1927 GmbH & Co. KG ja markkinointikumppani Sporttotal ovat näitä edellä mainittuja tahoja, joiden ansiosta tämän vuoden kilpailu vihreäksi helvetiksi kutsutulla moottoriradalla sai vihreää valoa. Yleisön puute syö tuloja ja vastaavasti pandemia aiheuttaa lisäkustannuksia, joten taloudellinen kuorma on tänä vuonna poikkeuksellinen.

Samaan aikaan kilpailunjärjestäjä haluaa muistaa, että koko tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti faneille kahdella lupauksella. Ensinnäkin kaikki tämän vuoden kilpailuun lippunsa jo ostaneet omaavat kaksi vaihtoehtoa: liput saa palauttaa täyttä rahallista korvausta vastaan tai toisaalta lipun voi pitää ja se tulee oikeuttamaan ensi vuoden kilpailuun. Toiseksi luvataan mahdollisuus seurata koko tämän vuoden kilpa alusta loppuun asti.

Jälkimmäiseen tulee lukeutumaan ainakin tämän vuoden kilpailun osalta myös erityisiä aktiviteetteja tosifaneille verkon välityksellä, joista paljastunee lisää myöhemmin. Verkon yli seurattavan striimin lisäksi tarjolla on infosivusto aikaseurannalla sekä TV-tuotantoa hoitavan RTL Nitron vapaasti katsottavalla satellittikanavalla (FTA).

 

Lähde: Adac, Kuvituskuva: Porsche

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat