Päivän kuva rengas 4

Ajoneuvot Päivän kuva 17.11.2019

Päivän kuva: mukavuusrata paljastaa talvirenkaan miellyttävyyden

Tienpätkä, joka sisältää kaikki mahdolliset epätasaisuudet, kuulostaa autoilijan painajaiselta – mutta testaajalle kyseessä on arvokas työkalu.

Rengastestiemme asvalttikokeisiin kuuluu pienenä mutta tärkeänä osana mukavuuden arvostelu. Paitsi melutason, jonka mittaamme desibelimittarin lisäksi kuuntelemalla eri renkaiden välittämiä äänensävyjä, arvioimme myös sen, miten paljon rengas päästää tien epätasaisuuksia auton ohjaamoon.

Tätä tarkoitusta varten ajamme kaikilla testirenkailla erikoisrakenteisen mukavuusradan lävitse. Rata on suunniteltu nimenomaan renkaiden testaamista silmällä pitäen, ja sisältää kaikki mahdolliset kotimaamme tiestöön välttämättömänä pahana kuuluvat epäkohdat terävistä poikkisaumoista laajempiin routaheittoihin asti.

Kuten kaikissa muissakin kokeissa, mukavuusrataa tahkotaan niin kauan, kunnes testaajat ovat pomminvarmoja renkaiden välisistä eroista. Vaikka tällainen testaaminen saattaa tuntua hiusten halkomiselta, voimme taata, että eroja tässäkin suhteessa löytyy yllättävän paljon – niin talvi- kuin kesärenkaiden joukossa.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat