Päivän kuva rengas 1

Ajoneuvot Päivän kuva 12.11.2019

Päivän kuva: testin aikana lähes tuhat renkaanvaihtoa

Rengastesti on paitsi kokeiden suorittamista, myös jatkuvaa renkaanvaihtorumbaa.

Tunnelma on kuin rengasliikkeessä pahimman sesongin aikaan, kun ensilumi on jälleen kerran yllättänyt autoilijat. Halliin ajetaan auto, nosturi hilaa sen kohti kattoa, ja pistooli hyökkää saman tien pyöränpulttien kimppuun. Prrt, prrt… Renkaat ovat hetkessä irti, ja uudet vaihdettu tilalle. Auto alas, ja takaisin talven kylmyyteen.

Ainoana erona on, että nyt vaihdon kohteena on yksi ja sama Volkswagen Golf, ja rengassettejä kahdeksan kappaletta. Meneillään on Moottorin suuri talvirengastesti, jossa edellä mainittu vaihtorumba tulee testaajille enemmän kuin tutuksi. Testin aikana renkaanvaihtoja suoritetaan lähemmäs tuhat kappaletta! Tämä on välttämätöntä, sillä kokeita joudutaan tekemään useita peräjälkeen luotettavien tulosten aikaansaamiseksi.

Härdelliä on helpotettu muutamilla kikoilla, jotta vaihtohommat hoituisivat sujuvasti. Lämmin talli nostureineen ynnä muine ammattilaistyökaluineen on itsestään selvyys. Ja vaikka kokeneet testaajat osaavat renkaiden pintakuviot ulkoa, kukin rengas on varmuuden vuoksi numeroitu ja paikkamerkitty – näin vältetään riski siitä, että testiradalle lähdettäisiin sekarengastuksella.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat