Ajoneuvot Uutinen 26.12.2021

Päivän kuva: Volvon sähköauto C40 kulkee samalla linjalla polttomoottoriautojen kanssa

Belgian Gentissä sijaitsee ruotsalaisvalmistaja Volvon toinen Euroopan tuotantolaitos. Linjastolta tulee sulassa sovussa ulos merkin kaikkia voimalinjavaihtoehtoja.

Volvon autojen kokoonpanotehdas Belgian Gentissä on aloittanut toimintansa vuonna 1965. Silloin tehtaalta rullasi ulos nykypäivänä lähes ikoniseen maineeseen nousseita Volvo Amazoneita. Nykypäivänä Gentin tehtaalla valmistetaan XC40- ja V60-mallistoja, sekä uusimpana tulokkaana 7.10.2021 alkaen myös Volvon ensimmäistä pelkästään sähköautona valmistettavaa C40-mallia.

Nykyajan hengessä Gentin autotehtaan toiminta on pitkälle optimoitua ja tarkkaa toimintaa. Välivarastot ovat pienet ja komponentit tulevat oikeille paikoille tuotannossa olevien autojen mukaan. Linjalla kulkee sulassa sovussa bensiini-, diesel-, lataushybridi- ja sähköautoja. Tuotantolinjan pituus on kokonaisuudessaan noin 16 kilometriä ja linja on pysähdyksissä jokaisella työasemalla 58 sekuntia.

Gentin tehtaan sähköautojen tuotantokapasiteetti on voimakkaassa kasvussa. Tehdasalueella on nykyään myös oma akkujen kokoonpanolinja ja vuonna 2022 sähköautojen tuotantokapasiteetti on 135 000 autoa. Se on jo yli puolet tehtaan kokonaiskapasiteetista.

Sähköautot tulevat valtaamaan alaa Volvon mallistossa vauhdilla. Markkinoille tulee lähivuosina useita uusia malleja ja tavoitteena on, että vuoteen 2025 yli puolet globaalista myynnistä on täyssähköautoja. Vuodesta 2030 eteenpäin Volvo aikoo valmistaa vain täyssähköautoja.

Teksti ja kuva: Mikko Autio

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat