Ajoneuvot Autonäyttely 25.4.2014

Pekingin autonäyttely

Mikäli uskoo tuntevansa automerkkejä ja autoja, kannattaa mennä kiinalaiseen autonäyttelyyn. Se tekee nöyräksi, sillä suuri osa paikallisista automerkeistä on outoja, ja tutuillakin merkeillä on hämmästyttäviä malleja, kuten Volkswagenin Lavida ja Sagitar.

Kiinan oli tarkoitus nousta nopeasti sähköautoilun johtavaksi maaksi maailmassa, mutta suunnitelmassa oli yksi este. Mahtavista valtion tuista huolimatta sähköautot ovat niin kalliita, että keskikokoisen täyssähköauton hinnalla saa komean edustuspelin.

Kiinalaiset ostajat valitsevat mieluummin jälkimmäisen vaihtoehdon.

Kiinassa ostetaan mahdollisimman suuri auto käytettävissä olevalla rahalla. Porrasperäinen näyttää kookkaammalta ja farmariautot näyttävät pakettiautoilta.

Suurin osa kiinalaisista on hankkimassa ensimmäistä autoaan. Monelle hinta on ratkaiseva tekijä, mutta toiseen tai kolmanteen autoon siirtyvät haluavat jo enemmän laatua.

Myös kotimaisen autoteollisuuden täytyy tehdä entistä parempia tuotteita. Kun tähän vielä yhdistetään valtiovallan kiristämät päästömääräykset, alkavat tuotteet olla valmiita vientimarkkinoille.

Silti vain harvalta kiinalaismerkiltä löytyy englanninkielisiä esitteitä, tiedotteista puhumattakaan. Ja yhtiöiden nettisivuillakaan ei juuri vieraita kieliä viljellä.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat