Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Ajoneuvot Uutinen 9.6.2017

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: väristä viis – 607 hevosvoimaa!

Porsche Exclusive Manufakturin käsityönä viimeisteltyä erikoismallia valmistetaan vain 500 kappaletta.

Kautta historiansa Porsche 911 Turbo on ollut synonyymi teholle. Kuusisylinterisestä bokserimoottorista on yhden tai sittemmin useamman turboahtimen avulla piiskattu aikakausien huippua edustavia teholukemia.

Joten tietysti 911 Turbo S:ään perustuvan Exclusive Series -erikoismallin täytyi saada lisätehoa. Erikoiserää vauhdittaa peräti 608 hevosvoimaan kiusattu 3,8-litrainen moottori, joka saavuttaa 750 newtonmetrin vääntöhuippunsa lavealla alueella 2 250–4 000 kierrosta minuutissa.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Lukemien perusteella voisi kuvitella 911 Turbo S Exclusive Seriesin varsin nopeaksi autoksi. Tehdas lupaakin sadan kilometrin tuntinopeuden saapuvan 2,9 sekunnissa. Arvo lienee hyvin konservatiivinen, sillä jo tavallisen 580 hevosvoimaisen 911 Turbo S:n tiedetään saavuttavan 2,6 sekunnin aikoja.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Turbo-perinteiden mukaisesti kyse ei kuitenkaan ole riisutusta raaserista. Auton viimeistelystä vastaa räätäliosasto Porsche Exclusive Manufakturin käsityötaito. Erikoismallia hellitään metallinkultaisin yksityiskohdin ja Golden Yellow Metallicksi kutsutulla erikoisvärillä – se ei olisi Moottorin ensimmäinen vaihtoehto, mutta Porsche tarjoaa muitakin sävyjä.

Hiilikuituiset raidat konepellissä, katossa ja helmoissa sen sijaan saavat toimitukselta varauksettoman peukun. Perää koristaa Aerokit-takaspoileri ja uusittu takaspoileri.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Sisätiloja verhoaa kaksikerroksisella rei’itetyllä nahalla varustetut urheiluistuimet. Tehostetta tunnelmaan tuodaan kullankeltaisilla tikkauksilla ja hiilikuitulistoissa käytetyllä kuparilla. Mikäli keltamustaa tunnelmaa haluaa tehostaa entisestään, voi auton kaveriksi tilata väriteemaa jatkavan laukkusarjan – tietysti.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Sitten huonot uutiset: Porsche 911 Turbo S Exclusive Series on rajoitettu 500 kappaleeseen, ja Suomessa hinnat alkavat 422 978 eurosta. Mikäli hinta ei kaada budjettia, voi pakettiin tilata tunnelmaa sopivan kellon. Porsche Designin 10 447 euroa maksavan kronografin kuori on titaania ja taulu hiilikuitua. Kellon pintaa koristaa titaanikarbidipinnoite, ja yksityiskohdat on viimeistelty autoyksilön korinvärillä – väri kannattaa siis valita harkiten.

Lähde ja kuvat: Porsche

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat