Ajoneuvot Uutinen 19.11.2015

Rallin B-ryhmän henkeä ranteeseen: Autodromo Group B

Autodromo Group B -automaattikellossa on kahdeksankymmentäluvun rallitunnelmaa.

Rallin B-ryhmän lakkauttamisesta tulee kohta kuluneeksi kolmekymmentä vuotta. Vuosien 1982–1986 ajan lähes vapaasti laukannut kehitys johti eksoottisiin materiaaleihin, villeihin spoilereihin ja turboahdettuihin hevosvoimiin. Näyttävät, upeaääniset autot lumosivat katsojat järjettömällä nopeudellaan, mutta koituivat monien kohtaloksi.

– B-ryhmä oli ehkä moottoriurheilun viimeinen romanttinen aikakausi, yhdysvaltalainen Autodromo tiivistää. Autodromo on ajoneuvohistorian innoittamiin kelloihin ja aurinkolaseihin keskittynyt yritys. Sen uusin luomus on ralliautoilun kultakauden innoittama rannekello.

Autodromo_Group_B-7

Kahdeksankymmentäluvun huipputeknologian mukaisesti Group B -automaattikello perustuu titaanista ja teräksestä tehtyyn 39 millimetriseen kuoreen. Kellon paksuus on vain 9 millimetriä.

Aikakauden tunnelman kruunaa kellotaulun grafiikka. Hienona yksityiskohtana on kellotaulun pieni Group B -teksti, jonka kirjasin on tuttu muun muassa Ari Vatasen autona tunnetusta Peugeot 205 T16:sta.

Autodromo_Group_B-4

Autodromo Group B:tä valmistetaan valkoisella, punaisella, sinisellä ja keltaisella taululla. Mukana tulee kaksi ranneketta: kellotaulun värinen ja hopeinen. Molempien suunnittelu matkii ralliauton turvavöiden ilmettä.

Group B -automaattikellon koneistona on japanilaisen Miyotan 9015. Kello on vedenkestävä 50 metriin ja painaa 52 grammaa. Ohjevähittäishinta Yhdysvalloissa on 925 dollaria.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Autodromo

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat