Renault Zoe

Ajoneuvot Uutinen 15.11.2016

Renault sähköistää Suomea uusilla autoilla: Zoella yli 300 km toimintamatka

Toimintamatkansa lähes kaksinkertaistanut Zoe-sähköauto saa rinnalleen Twizyn.

Renaultin maahantuoja on odottanut oikeaa hetkeä laajentaa Suomessa tarjolla olevaa sähköautomallistoaan. Sen aika on nyt, kun autokansalle on esitellä uudistunut Renault Zoe -täyssähköauto. Zoen toimintamatka täyslatauksella on lähes kaksinkertainen edeltävään Zoe-malliin verrattuna.

Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa esiteltiin Renaultin uudistunut Zoe Z.E. 40, jonka aiempaa paremman akun kapasiteetti on 41 kilowattituntia. Akun fyysinen koko on pysynyt kuitenkin entisellään eikä painokaan ole juuri noussut.

Uudistus takaa vaivattomuutta. Zoe alkaa olla aidosti kiinnostava vaihtoehto polttomoottorisille autoille, sillä Zoelle luvataan mittaustavasta riippuen 300–400 kilometrin toimintamatkaa, viileissäkin oloissa 200 kilometriä.

Vaatimattomia määriä

Renault on Euroopan johtava sähköautovalmistaja. Ranskalaisten sähköautojen myynti on ylittänyt Euroopassa jo 100 000 kappaleen rajan.

Renault Zoe

Sähköautomarkkina on ollut Suomessa hyvin vaatimaton. Syyskuun lopussa Suomessa oli rekisterissä 774 sähköhenkilöautoa. Se ei ole paljon, sillä maan henkilöautokanta on 2,7 miljoonaa autoa.

Kuluvan vuoden sähköautojen rekisteröinnit kasvavat hitusen, mutta jäänevät vajaaseen kolmeensataan autoon.

Pitkä takuu, kaksi varustetasoa

Maahantuojan mukaan nyt voidaan puhua myös järkevästä eli kilpailukykyisestä hinnasta. Renault Zoe Z.E. 40:n hinta alkaa 32 990 eurosta ja Life-varustetasosta.

Lifessä on vakiona muun muassa automaattinen ilmastointi, navigoinnilla varustettu suomenkielinen R-Link multimediajärjestelmä, tietoliikenneyhteys, akun varaustason etäluenta ja vakionopeudensäädin nopeudenrajoittimella.

Zoe Intens-varustetasolla maksaa 34 990 euroa. Se tuo mukanaan sen, että sisätilat voi jäähdyttää tai lämmittää etäohjauksella. Intensissä ovat vakiona myös älyavainkortti, peruutuskamera, tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin, valotunnistin ja Arkamys 3D-äänentoisto.

Zoen takuu on neljä vuotta tai 100 000 kilometriä.

Ripeä lataus onnistuu

Zoen voi ladata (Chaméléon-latausjärjestelmä) Suomessa millä tahansa latausteholla 2–22 kW käyttäen yleisintä Type 2 -latausjohtoa, joka kuuluu Zoen vakiovarusteisiin.

Renault Zoe

Akkujen täyteen latautumisen viemä aika riippuu käytettävästä virrasta ja lataustehosta. Ripeimmillään lataus onnistuu tunnissa ja 40 minuutissa (80 % lataustaso). Zoen lataustason sataan prosenttiin vie tunnin lisää.

Nelimetrinen Zoe on kooltaan omimmillaan kaupunkiajossa. Pieni kulkupeli tarjoaa tavaratilaa niukahkosti, mutta 338 litraa kuitenkin.

Renault Zoe Z.E. 40:n ennakkovarauksia on tullut heti Pariisin autonäyttelyn ensiesittelyn jälkeen ja niitä on nyt koossa jo parikymmentä. Ensimmäiset asiakkaat saavat Zoensa maalis–huhtikuussa.

Erikoinen Twizy

Renaultin tuo tarjolle myös erikoisen näköisen Twizy-sähkökulkupelin, josta tulee tarjolle kaksi versiota.

Kaksipaikkainen Twizy on ainoastaan 2,34 metriä pitkä ja 1,24 metriä leveä. Valittavana on kaksi tehovaihtoehtoa, joista Twizy 45:n moottorin teho on neljä kilowattia. Kevyen ajoneuvon voi rekisteröidä mopoautoksi, jolloin sen ohjaimiin voi tarttua jo 15-vuotiaana.

Renault Twizy

Tehokkaammassa Twizy 80:ssä on 13 kW:n (17 hevosvoimaa) tehoinen sähkömoottori. Väkevämmän Twizyn huippunopeus on 80 km/h. Twizy 80 rekisteröidään kevytnelipyöräksi ja se vaatii B-ajokortin.

Renault-sähköautojen myynti ja huolto on aluksi keskitetty autoverkkokauppa.fi:lle.

Teksti: Marko Jokela, kuvat: Renault

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat