Mini Cooper SE

Ajoneuvot Autonäyttely Frankfurt 2019 17.9.2019

Sähäkän sähköisesti kaupungissa: Mini Cooper SE – alkaen 38400€

Mini Cooper SE on odotettu laajennus trendikkään brittivalmistajan mallistoon. Osoituksena näyttelyauton kyvyistä se ajettiin Münchenistä Frankfurtin messuille yhdellä pikalatauksella.

Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä oli esillä myös hiljattain julkistettu Mini Cooper SE, joka paketoi BMW Groupin tuttua sähkötekniikkaa Minin kuoriin. Tyyliin on tehty tiettyjä viilauksia aerodynaamisuuden nimissä ja sähkö-Mini on saanut uudet vanteet samasta syystä. Räväkän alkukiihdytyksen ja kompaktin koon takia Mini Cooper SE soveltuu valmistajan mukaan erinomaisesti kaupunkielämään.

Minimäisen tyylillä leikittelyn alla piilee 32,6 kWh:n akku, jolla luvataan noin 235-270 km:n toimintamatka. T-muotoiseksi rakennettu akusto sijaitsee ajoneuvon pohjassa. Käytössä on myös 50 kW:n DC-pikalataus CCS-liittimellä. 80 prosentin varaus saavutetankin parhaimmillaan 35 minuutissa. AC-latauksessa Minin huipputeho on 11 kW ja täysi akku saavutetaan 3,5 tunnissa.

Mini Cooper SE

Sähkömoottori on teholtaan 135 kW (184 hv), huippuväännön ollessa 270 Nm, ja veto menee minimäisesti etuakselille. Auton huippunopeus on 150 km/h ja 0–100 km/h onnistuu 7,3 sekunnissa. Ainoa varsinainen myönnytys polttomoottorimalleihin on 18 millimetrin korotus maavarassa, jotta auton pohjassa oleva akusto säästyisi kolhuilta. Jousitus on hienosäädetty mallin erikoispiirteitä varten.

Sähkö-Mini on 145 kilogrammaa polttomoottoriveljiään painavampi, DIN-omamassan heilauttaessa vaakaa 1 365 kilon kohdalle. Akun sijoittelun ansiosta painopiste jää kuitenkin 30 mm polttomoottorimallia alemmas, joten ajettavuus säilynee vähintäänkin ennallaan.

Mini Cooper SE

Tavaratila on säilynyt 211 litrassa ja takaistuimet kääntämällä sälää mahtuu 731 litraa. Mittaristo on Cooper SE:tä varten suunniteltu yksikkö, joka koostuu 5,5 tuuman värinäytöstä, jolla kerrotaan latauksen ja ajonaikaiset tiedot yhdessä tietoviihdejärjestelmän näytön kanssa. Keskikonsoliin on lisätty keinuvipu, jolla valitaan käytössä oleva energian talteenoton taso ajotilasta riippumatta.

Mini Cooper SE:n tuotanto alkaa Oxfordin tehtaalla marraskuussa ja keväällä Suomeen saapuvan auton hinta Essential-varustelulla on 38 400 euroa.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat