Ajoneuvot Pyöräily Uutinen 1.12.2023

Sähköpyörät ovat yhä useamman valmistajan agendalla – nyt Hondakin liittymässä joukkoon mukaan?

Sähköinen liikkuminen saa perinteiset autovalmistajat miettimään kokonaan uusia aluevaltauksia. Nyt Honda on esitellyt omia näkemyksiään.

Sähköinen liikkuminen on viime vuosina ollut isossa murroksessa. Koronapandemia boostasi esimerkiksi sähköpyörien myyntiä valtavasti ympäri maailmaa ja monet autovalmistajat ja myös moottoripyörävalmistajat ovat lähteneet rakentamaan sähköpyörien ympärille kokonaan uusia liiketoimintamalleja.

Esimerkiksi saksalainen Porsche aikoo vakavissaan sähköpyörien valmistajaksi ja moottoripyörävalmistajista Gasgas sekä Yamaha ovat luoneet sähköpyöriin jo kokonaisen mallistonsa. Gasgasin, Yamahan ja muiden sähköpyörien testeihin pääset tutustumaan täältä.

Myös japanilainen Honda on esitellyt oman näkemyksensä sähköisestä maastopyörästä Japan Mobility Show’ssa muutamia viikkoja takaperin.

Moottoripyörän ja sähkömaasturin yhdistelmä

Hondan e-MTB Concept on hyvin erikoisen näköinen. Pyörässä on yhdistetty ala- ja yläputki eikä takalinkussakaan käytetä perinteistä kolmio-mallia. Honda kertookin, että sähkäpyörässä halutaan yhdistää perinteinen moottoripyörä sekä maastopyörä, siksi ratkaisut ovat hyvin moottoripyörämaisia. Takakääntövarsi Hondan näkemyksessä on siis yhtä yhtenäistä alumiinivalua.

Hondan konseptissa on käytetty Sramin vaihteistoa sekä Shimanon jarruja, sikäli kombo on hieman erikoinen, että yleensä osatoimittajaksi valitaan jompi kumpi. Honda ei ole vielä tiettävästi paljastanut, että mikä ajojärjestelmä pyörässä on, mutta huhujen mukaan se olisi Brose. Jousitus pyörässä on RockShoxin ja vanteet DT Swissin.

Honda erikoisuus on se, että pyörän mukaan saa kannettavan virtalähteen, jonka voi ottaa mukaan maastoon ja sen avulla pidentää pyöräreissujaan vaikka usean päivän mittaisiksi, ilman että sähköavustus pyörässä loppuu akun ehtymisen vuoksi.

Lähteet Honda, Inside EV’s, Electrek Kuva Honda

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat