Ajoneuvot | Tekniikka | Uutinen | 8.6.2018

Saksalainen purkuanalyysi yllättää: Tesla Model 3 on varsin edullinen valmistaa

Model 3:n akustossa läpimurto: harvinaisen koboltin määrää laskettu huomattavasti.

Jaa artikkeli

Teslan kansansähköautoksikin nimitetty Model 3 pyörii otsikoissa milloin mistäkin syystä. Nyt huimien ennakkovarausten, tuotantomyöhästelyiden, lupaavien ensikoeajojen, vaihtelevan laadun, tuotanto-ongelmien ja ohjelmistopäivitystä vaatineiden jarrujen jälkeen päästään sukeltamaan pintaa syvemmälle. Saksalainen autojen rakenteiden analysointiin erikoistunut yritys on nimittäin purkanut ja analysoinut Model 3:n rakenteen.

Tulokset olivat ilahduttavia: auto on varsin edullinen valmistaa. Saksalaisen autokonsernin tilauksesta tehdyn purkuanalyysin mukaan Model 3:n materiaalikulut ovat noin 18 000 Yhdysvaltain dollaria ja työkulut 10 000 dollaria per auto.

Yhdysvalloissa Model 3:n hintahaitari on noin 35 000–78 000 dollaria.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Analysointifirman insinöörin mukaan Model 3:sta voi hyvinkin tulla Teslalle tuottoisa, mikäli kalifornialaisyritys onnistuu nostamaan tuotantotahdin 10 000 autoon viikossa.

Läpimurto koboltin kanssa?

Model 3:n purkuanalyysi paljastaa paljon muutakin mielenkiintoista. Tesla on onnistunut laskemaan akussa käytetyn koboltin määrää. Saksalaisen WirtschaftsWochen mukaan keskimäärin sähköautojen akustosta 8 prosenttia on kobolttia, kun Model 3:ssa määrä on vain 2,8 prosenttia. Niukasti saatavan koboltin vähentämisen odotetaan antavan Teslalle etumatkaa markkinoilla.

Jaa artikkeli

Keskustelu