Ajoneuvot | Uutinen | 22.1.2018

Saksalaislähteet: Audi määrätty takaisinkutsumaan 127000 V6-dieseliä

Epäselvyydet Audin V6-dieselmoottoreiden ohjelmistossa ovat saaneet Saksan ajoneuvovirasto KBA:n jälleen äreälle tuulelle.

Jaa artikkeli

Saksan ajoneuvovirasto KBA on vahvistanut saksalaislehtien tiedot, joiden mukaan se on määrännyt yhteensä 127 000 Audin V6-dieselmoottorilla varustettua ajoneuvoa takaisinkutsuttavaksi moottorinohjausohjelmiston epäselvyyksien takia. Ajoneuvoista 77 600 sijaitsee Saksassa.

Audin mukaan kyseisellä V6 TDI -moottorilla varustetut ajoneuvot kuuluivat jo viime heinäkuussa ilmoitettuihin 850 000 VW-ryhmän auton vapaaehtoisiin joukkopäivityksiin. Valmistaja koordinoi nyt uuden moottoriohjelmiston hyväksymisen ja takaisinkutsun toteuttamisen KBA:n kanssa. Nyt tarkastelun alle joutuneet moottorit ovat päästöluokitukseltaan Euro 6 -tasoisia.

Epäkohdaksi on noussut Saksan Business Insiderin mukaan moottorinohjausohjelmiston toiminto, joka vastaa moottorin nopeasta lämpenemisestä kylmäkäynnistyksen yhteydessä. Toiminto aktivoituu ainoastaan testiolosuhteissa, eikä päästöjä alentavaa nopeaa lämpenemistä tapahdu normaalissa tieliikenteessä.

Saksalaisen Bild am Sonntagin ennakkotietojen mukaisesti takaisinkutsu käsittää V6-dieselmoottorilla varustetut A4, A5, A6, A7, A8, Q5 ja Q7 -mallit. Samalla vaakalaudalla on vast’ikään poistuneen A8-sukupolven tyyppihyväksyntä, jonka on myöntänyt KBA.

Audi hajautti viime kuussa työryhmänsä, joka muodostettiin selvittämään moniko sen dieseleistä on varustettu päästöjä manipuloivalla ohjelmistolla.

Lähteet: Reuters, Automotive News, Business Insider Kuva: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu