Seat Mii

Ajoneuvot Uutinen 10.6.2019

Seatin ensimmäinen täyssähköauto julki: Mii electric

Seat tuo markkinoille ensimmäisen täyssähköautonsa vuonna 2020, hinnan luvataan asettuvan samalle tasolle saman segmentin polttomoottoriautojen kanssa.

Espanjalaisvalmistaja Seat vastaa automarkkinoiden sähköistymisen kiihtymiseen täyssähköisellä Mii electric -kaupunkiautolla. Seat Mii electricin luvataan luovan perustan malliston tuleville jäsenille.

Lähitulevaisuudessa Seatin sähköautovalikoima laajenee myös täyssähköauto el-Bornilla ja ladattavilla hybridiversioilla Tarracosta ja uudesta Leonista vuonna 2020. Seat-merkin alta erotetun Cuprankin malliston kerrotaan kasvavan Formentor ja Cupra Leon -lataushybrideillä.

Seat Mii

– Markkina muuttuu, ja sähköistyminen laajenee ennätyksellistä vauhtia. Europassa sähköautojen markkina kasvoi 46 prosenttia viimeisen neljän kuukauden aikana, ja me odotamme sähköistettyjen autojen olevan tärkeässä roolissa mallistossamme tulevaisuudessa. Mii electric merkitsee matkamme alkua ja samalla tuomme markkinoille edullisen täyssähköauton, Seatin toimitusjohtaja Luca de Meo kertoo.

Suunniteltu kaupunkiin

Mii electricin voimanlähde on 83 hevosvoimainen sähkömoottori, joka tuottaa 212 newtonmetriä vääntöä. Tällä viisiovinen Mii electric kiihtyy 0–50 km/h 3,9 sekunnissa ja saavuttaa parhaillaan 130 km/h nopeuden. 36,8 kilowattitunnin litiumioiniakulla auton toimintamatkaksi on mitattu 260 kilometriä.

Seat Mii

40 kilowatin latausteholla Seatin akku saavuttaa 80% varauksen tunnissa ja 7,2 kW latausteholla neljässä tunnissa.

Mii electric on 3 557 millimetriä pitkä, 1 645 mm leveä, 1 478 mm korkea ja akseliväli on 2 420 mm. Tavaratilaa löytyy normaalisti 250 litraa ja takaistuimet taitettuna 923 l.

Seat Mii

Ulkonäöllisesti Mii electriciä on hieman päivitetty polttomoottoriversiosta, jonka valmistus lopetetaan heinäkuussa 2019. Auton sisältä löytyy uusi kojelauta ja ambiente-tunnelmavalaistus. Ettei sähköinen voimalinja jäisi kellekään epäselväksi, on auton takana ja sivuissa electric-teksti.

Vakiovarusteena autoon kuuluu Lane Assist -kaista-avustin.

Mii electric on ensimmäinen malli, jossa on Seat Connect -järjestelmä, jolla voi hallita autoa ja hoitaa sisäänpääsyn etäyhteydellä. Älypuhelimen sovelluksen avulla voi tarkastella ajotietoja, pysäköintipaikkaa, auton tilaa ja säätää ilmastointia.

Seat Mii

Tarjolla on kaksi varustelutasoa ja viisi lisävarustepakettia. Autoon on valittavissa viisi eri väriä.

Hinnan luvataan asettuvan samalle tasolle saman segmentin polttomoottoriautojen kanssa, mutta käyttökustannusten pysyvän alhaisempana täyssähköauton vaatiessa vähemmän huoltoa. Suomessa tulee saataville yksityisleasing, jolloin autoa pääsee käyttämään kuukausimaksulla sen ostamisen sijaan.

Vertailun vuoksi rinnakkaismalli Volkswagen e-Upin nykyversio alkaa 26 736 eurosta, joskin hinta koskee väistyvää 18,7 kilowattitunnin versiota. Sähkö-Up on myös päivittymässä Mii electricin 36,8 kilowattitunnin akun.

Lähde ja kuvat: Seat

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Seat

Kaikki koeajot

Uusimmat