Ajoneuvot Uutinen 23.6.2016

Silmänräpäyksen se kestää – nimittäin varikkopysähdys

Bakun osakilpailussa Williams sivusi nopeimman F1-varikkopysähdyksen ennätystä. Felipe Massan ei siis tarvinnut turhaan odotella palvelua.

Viime viikonloppuna järjestetty Bakun osakilpailu oli kaupungin ensimmäinen, jolloin tarjolla oli monta tilaisuutta saada nimensä Formula 1:n historiankirjoihin. Lähellä F1-ennätys oli myös Williamsilla, jonka videolle tallentunut 1,92 sekunnin varikkopysähdys sivusi vuodelta 2013 olevaa Red Bullin ennätystä. Mark Webberin varikkopysähdys sujui tuolloin niin ikään 1,92 sekunnissa.

Kisojen nopeinta varikkopysähdystä metsästävä kuriiriyhtiö DHL oli vakuuttunut Williamsin varikkokunnosta, sillä neljän nopeimman pysähdyksen joukosta peräti kolme kuului Williamsille.

Formula 1:n varikkopysähdykset ovat muita moottoriurheilulajeja nopeampia, sillä auton parissa yht’aikaa työskentelevien mekaanikkojen määrää ei ole rajattu yhtä tarkasti kuin esimerkiksi kestävyyslajeissa tai Nascarissa. Vilinässä kannattaa kuitenkin tietää paikkansa, sillä kuten videolla näkyy, yksikin haparointi sotkee monien muidenkin työpanoksen.

Lähde: DHL

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat