Skoda Scala

Ajoneuvot Uutinen 10.12.2018

Škaalaus ylöspäin: Škoda Scala

Rapid väistyy uuden Škoda Scalan tieltä.

Uusi Škoda Scala korvaa mallistossa Rapidin. Valmistajan mukaan uutuuden nimi viittaa latinaksi portaisiin, mikä kuvaakin auton hieman Rapidia arvokkaampaa olemusta.

Scala esittelee Škodan uuden visuaalisen ilmeen, josta saimme jo esimakua tuotantoautoa enteilleessä Vision RS –konseptiautossa. Maski on entistä jylhempi ja jyrkempi, mutta auton tunnistaa yhä vaivatta Škodaksi. Ja vaikka tunnistusongelmia syntyisikin, viimeistään takaluukun suuri aukikirjoitettu Škoda-teksti alleviivaa valmistajan. Ilme levinnee lähivuosina myös muihin Škoda-malleihin.

Škoda Scala

Tuttu uusi perusrakenne

Ulkokuoren alta löytää MBQ-perusrakenteen pikkuautoihin kehitetyn A0-version, jota käytetään muun muassa Volkswagen Polossa ja T-Crossissa, Seat Ibizassa ja Aronassa sekä Audi A1:ssä. Perusrakenne mahdollistaa muun muassa kattavan aktiivisen turvavarustelun.

Škoda Scala

Konepellin alta Scalasta löytää litraisen bensiiniturbon 95- ja 115-hevosvoimaiset painokset, joista ensimmäinen toimitetaan viidellä ja jälkimmäinen kuudella vaihteella tai vaihtoehtoisesti 7-portaisella DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla. Lippulaivamoottorina toimii 1,5-litrainen TSI 150-hevosvoimallaan, ja vaihteistoksi voi valita 6-vaihteisen käsivaihteiston tai 7-vaihteisen kaksoiskytkinlaatikon. Samaa vaihteistoparia tarjotaan myös 1,6-litraiseen 115-hevosvoimaiseen dieseliin. Ensi vuonna mallisto laajenee 90-hevosvoimaisella G-TEC -kaasuversiolla.

Scalan sisätilat kätkevät muun muassa 6,5–9,2 –tuumaisen kosketusnäytön, ja mittariston voi lisävarustevalikoimasta päivittää 10,25-tuumaiseen digimittariin.

Škoda Scala

Pituutta Scalalla on hieman muita MBQ A0-autoja enemmän, eli 4 362 milimetriä, joista akseliväliin mahtuu 2649 milliä. Leveyttä uutuudella on 1793 ja korkeutta 1471 millimetriä. Tavaratilan kooksi Škoda kertoo 467 litraa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat