Skoda Afriq

Ajoneuvot Esittely Uutinen 26.5.2022

Škoda Afriq vie Pohjois-Afrikkaan ja osaa sammuttaa siellä janon

Škodan tämänvuotinen Student Concept Car on vahvan Dakar-henkinen, ja sen keskeinen innovaatio tarjoaa ratkaisun aavikolla ikuisesti vaanivaan vaaraan.

Škoda on aiemminkin esitellyt villejä Student Conceptejaan, mutta tämä järjestyksessään kahdeksas on kenties niistä kaikkein vauhdikkain.

Skoda Afriq

Škodan omalta ammattiopistolta tulee joka vuosi jonkinlainen hullutteleva konseptimalli. Afriq on 25-henkisen ryhmän tuotos, ja siis 8. lajissaan.

Afriq perustuu oikeastaan kahteen eri Škoda-malliin. Kori ja perusta ovat suositusta Kamiq-crossoverista, voimalinja puolestaan vielä suositummasta Octaviasta. Kaikki on siis periaatteessa suoraan tuotantoautoista lainattua, kun 2,0-litrainen TSI 140 kilowatin teholla, 320 newtonmetrin väännöllä, 7-lovisella DSG:llä ja nelivedolla on päätynyt niillä säädöillään Dakar-mönkijään. Alustassa on toki myös muutoksia, ja esimerkiksi pakoputki kulkee turvallisempaa reittiä.

Skoda Afriq

Kamiq ja Octavia mainittiinkin jo, mutta ralliauton yksityiskohdat tulevat puolestaan Fabia Rally2 evosta. Niitä ovat ainakin raidoitus, lisävalorivi sekä takasiipi.

Sisälläkin kaikki on erittäin ralliautomaista, ja perheauto-Kamiqiin verrattuna järeämmällä voimalinjalla varustetun Afriqin massa ei ole oikeastaan lisääntynyt. Muutokset on tehty tiiviissä yhteistyössä Škoda Motorsportin kanssa.

Skoda Afriq

Keidas takakontissa

Aavikot ovat kauniita ja kiehtovia paikkoja, mutta viehättävyyden takana piilee ikiaikainen vaara. Mistä saada juomavettä, siihen löytyy ratkaisu Afriqin tavaratilasta.

Skoda Afriq

Ratkaisu on nimeltään Watergen. Israelilaisyrityksen kehittämä ja patentoima vesigeneraattori tekee juomakelpoista vettä ilmakehän vesihöyrystä hyvin tehokasta ilmastointilaitetta vastaavalla menetelmällä. Järjestelmää käytetään etenkin keinokasteluun kuivilla alueilla. Israelin sangen kukoistava startup-kenttä on tuottanut erityisen paljon ratkaisuja vesiongelmiin, ja niistä hyödytään eri puolilla maailmaa, viimeisimpänä siis Škodan tavaratilassa.

Skoda Afriq

Konseptin mallinimeksi valikoitunut Afriq kunnioittaa Škodan läsnäoloa Pohjois-Afrikassa. Škoda on VAG-merkeistä parhaiten edustettuna kyseisessä maailmankolkassa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat