Ajoneuvot | Uutinen | 14.6.2017

Tältä näyttää uusi Hyundai Kona – pikkumaasturissa rohkeat muodot

Hyundai Kona laajentaa korealaismerkin katumaasturitarjontaa uuteen entistä pienempään kokoluokkaan.

Jaa artikkeli

Korealaismerkin katumaasturijoukko kasvaa loppuvuodesta nelijäseniseksi, kun Hyundai Kona tulee myyntiin. Noin 4,17 metriä pitkä etu- tai nelivetoinen malli on porukan pienin ja sijoittuu kiivaimmin kasvavaan pienten katumaastureiden B-segmenttiin.

Konan 17 sentin maavara riittää keskivertoa kehnommille teille. Nelivetoversioissa enimmillään puolet väännöstä ohjataan takapyörille, jos pito ei muuten riitä.

Hyundai Kona

Kona on 1,55 metriä korkeana melko matala, mutta 1,80 metrin mittaisena suhteellisen leveä. Pyörät ovat 16–18-tuumaisia. Tavaratila vetää perusmuodossaan 361 litraa ja takaistuimet kipattuina 1 143 litraa.

Näyttävästi muotoillun auton saa halutessaan kaksivärisenä: katon ja sivupeilit voi valita mustina tai tummanharmaina. Korivärejä valikoimassa on kymmenen.

Hyundai Kona

Ensin tuotantoon ehtivät bensiiniturbot, joista kolmisylinterinen yksilitrainen moottori tuottaa 120 hevosvoimaa tehoa ja 175 newtonmetriä vääntöä. Pienen koneen jatkeena on kuusiportainen käsivaihteisto, ja auto on tällöin etuvetoinen.

Isompi bensiinimalli on nelivetoinen. Sitä liikuttaa 1,6-litrainen 177-heppainen moottori, joka yltää 265 newtonmetrin vääntömomenttiin. Vaihteistona siinä on seitsenportainen kaksoiskytkinautomaatti.

Hyundai Kona

Ensi vuonna tuotantoon tulevat uudet 1,6-litraiset turbodieselit, joista 115-hevosvoimainen vaihtoehto on etuvetoinen ja käsivaihteinen. 136-hevosvoimainen moottori on yhdistetty kaksoiskytkinlaatikkoon, ja sen saa etu- tai nelivetoisena.

Kona on ensimmäinen Hyundai, johon saa kuljettajan eteen heijastuvan tuulilasinäytön. Myös turvavarusteita tulee saataville pitkähkö lista, niistä vakiona saa kaista-avustimen ja kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmän.

Jaa artikkeli

Keskustelu