Sähköbussi BYD

Ajoneuvot Uutinen 17.4.2019

Tässä on BYD K12A – maailman pisin sähköbussi tulee nyt Kiinasta

BYD on julkaissut maailman suurimman sähköbussin, jonka tulevat työtehtävät vievät sen suurille lentokentille eri puolille maailmaa.

Kiinalainen BYD, on esitellyt maailman pisimmän täyssähkö-bussin, joka tottelee nimeä BYD K12A. Tositoimissa auto nähtänee lähinnä suurilla lentokentillä.

27 metrinen bussi on kaksinivelinen, neliakselinen ja aktiivinen voimansiirto sovittaa vedon neljälle tai kahdelle pyörälle tarpeen mukaan.

Alumiinirunkoisen bussijättiläisen kyytiin sopii kaikkiaan 250 matkustajaa. Valmistaja ilmoittaa huippunopeuden asettuvan tasolle 70 kilometriä tunnissa ja yksi lataus piisaa 300 kilometrin matkaan, eli tavallisen työpäivän aikana autoa ei tarvitse ladata.

Sähköbussi BYD

Valmistajan mukaan kookas sähköauto säästää vuositasolla 80 tonnia CO -päästöissä polttomoottorilla varustettuun vaihtoehtoon verrattuna. Auton elinkaaren aikana nestemäistä polttoainetta säästyy BYD:n laiskelmien mukaan 360 000 litraa. Puolueetonta tietoa lukemista ei toistaiseksi ole tarjolla.

BYD on bussivalmistajien raskassarjalainen, eli suurempaa saa hakea, mutta tuskin löytää. Asema on johtava myös sähköisten bussien saralla. Yhtiö kertoo toimittaneensa  asiakkailleen yli 50 000 täyssähköbussia. Tuotantoa on Kiinan lisäksi Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. Oman tuotannon lisäksi BYD myy alustaratkaisuja ja sähköjärjestelmäänsä myös muiden valmistajien käyttöön.

Lähteet: BYD, KuljetusNet.fi

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat