Ajoneuvot | Uutinen | 28.7.2019

Tavallinen, mutta tärkeä: 2020 Tokion olympialaisia liikuttavat Toyotan kuljettimet

Toyota avustaa ensi vuonna järjestettäviä Tokion olympialaisia tuomalla paikalle noin 200 ihmiskuljetinta.

Jaa artikkeli

Kun olympialaiset ja paralympialaiset saapuvat Tokioon ensi vuonna, nähdään kisojen yhteydessä Toyotan tulkinta tulevaisuuden liikkuvuusratkaisusta. Japanilaisvalmistaja on viime vuosina panostanut voimakkaasti erilaisiin kulkupeleihin, joilla pyritään saamaan liikkelle myös erityisryhmät.

2020 Tokion olympialaisia Toyota APM

Toyotan kontribuutio olympiakisoihin on noin 200 APM:ksi ristittyä kulkupeliä. APM tulee sanoista Accessible People Mover, saavutettava ihmisliikutin. Käytännössä ajoneuvon suunnittelussa on haluttu tuoda golf-kärryn hyvät puolet suuremmille ihmisjoukoille ja 2000-luvulle. Olympialaisissa kärryt liikuttavat niin urheilijoita, virkailijoita, perheitä, vanhuksia kuin raskaana olevia naisiakin. APM-kärrystä on suunniteltu erikseen myös helpotusta tuova apuversio, jossa osa matkustustilasta on muunnettu paariksi.

2020 Tokion olympialaisia Toyota APM

Täyssähköinen ajoneuvo on suunniteltu ihmisten liikutteluun olympiatapahtumien alueilla. Normaalitilanteessa APM kuljettajaa viisi matkustajaa keskelle sijoitetun kuljettajan lisäksi. Kakkosrivin istuimet voidaan kääntää pystyyn pyörätuolimatkustajaa varten. Lisäksi käytössä ovat rampit ja ankkuripisteet pyörätuoleja varten.

Toyotan ihmiskuljettimen pituus on 3,9 metriä, leveys noin 1,6 metriä ja korkeus noin 2,0 metriä. Toimintamatkaa on yhdellä latauksella noin 100 kilometriä, kääntösäde on 4,8 metriä ja huippunopeus riittävät 19 km/h.

Lähde ja kuvat: Toyota

Jaa artikkeli

Keskustelu