Mini Countryman

Ajoneuvot Uutinen 27.10.2016

Täysin uusi Mini Countryman – hilpeää elämäntapaa myös maisemareitillä

Merkittävästi kasvaneet mitat, hybridiversio ja kaksi istuinta auton ulkopuolella: uusi Mini Countryman on täynnä tuttua nokkeluutta.

Enää ei kannata edes vitsailla, että ovatpas Minit isoja: tällä kertaa valmistaja ilmoittaa ylpeänä, että kyseessä on todellakin merkin suurin malli Minin 57-vuotisessa historiassa. Tarkoituksena onkin tarjoa merkin hilpeää elämäntapaa niin maisemareiteillä kuin tilantarpeessa. Kasvaneesta koosta huolimatta mittasuhteet ovat edelleen Minin.

Mini Countryman

Terävämpilinjainen toisen sukupolven Countryman on venähtänyt pituussuunnassa peräti 20 senttimetriä edeltäjäänsä nähden. Tästä noin 7,5 senttimetriä on tullut pidentyneestä akselivälistä. Leveyttä Countryman on kerännyt 3 senttimetriä. Lopputuloksena on valmistajan mukaan merkittävästi parantuneet sisätilat viidelle hengelle, takapenkkien siirtyessä tarvittaessa peräti 13 senttimetrin verran. Tavaratilaa on näppärät 450 litraa ja se voidaan tarvittaessa laajentaa 1 309 litraan. Eroa on kertynyt 202 litraa edeltäjään verrattuna.

Mini Countryman

Minin uusin niksi on kahdelle hengelle tarkoitettu Picnic-istuin, joka suojelee auton lastausaukon reunaa siinä virkistäytyessä. Valmistaja vitsaileekin, että auto liittyy harvalukuiseen joukkoon, jossa viimeiset kaksi istuinta ovat auton ulkopuolella.

Mini Countryman

Tyylillisesti uutta ovat lisävarusteisten LED-ajovalojen päivänajovalot, jotka kehystävät varsinaisia valoja. Minille uudet värivaihtoehdot ovat Island Blue -sininen ja Chestnut-nuskea. Samalla merkin tutut muotoiluelementit ovat kehittyneet eteenpäin: sivuvilkut ovat nyt nuolimaiset. Countrymanin kattokaiteet on puolestaan viimeistelty tarkoituksella himmeällä metallihohteella, korostaakseen auton korkeutta. Sisällä Mini Navigation Professional on saanut 8,8-tuumaisen kosketusnäytön. Järjestelmän Mini Country Timer puolestaan pitää kirjaa, miten paljon Minillä ajetaan erilaisilla pinnoilla.

Mini Countryman

Toisen sukupolven Countrymanin moottorivaihtoehdot ovat seuraavat:

  • Mini Cooper Countryman: 3-sylinterinen 1,5-litrainen bensaturbo, 136 hevosvoimaa (100 kW) / 220 newtonmetriä
  • Mini Cooper S Countryman: 4-sylinterinen 2,0-litrainen bensaturbo, 192 hevosvoimaa (141 kW) / 280 newtonmetriä
  • Mini Cooper D Countryman: 4-sylinterinen 2,0-litrainen dieselturbo, 150 hevosvoimaa (110 kW) / 330 newtonmetriä
  • Mini Cooper SD Countryman: 4-sylinterinen 2,0-litrainen dieselturbo, 190 hevosvoimaa (140 kW) / 400 newtonmetriä

Mini Countryman

Vaihteistoina nähdään kuusivaihteinen manuaali sekä Cooperissa kuusivaihteinen Steptronic-automaatti, muiden mallien saadessa kahdeksanvaihteisen Steptronicin. SD:ssä automaattivaihteisto on vakiovaruste. Lisäksi tarjolla on kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteydessä ALL4-neliveto, joka on samalla päivittynyt uuteen versioonsa.

Mini Countryman

Lisäksi mallistoon tulee Minin historian ensimmäinen hybridi. Mini Cooper S E Countryman ALL4 yhdistää Cooperin bensiinimoottorin 88-hevosvoimaiseen sähkömoottoriin, joka vauhdittaa takapyöriä. Nelivetoisen hybridin yhteisteho onkin 224 hevosvoimaa (165 kW) ja 385 newtonmetriä vääntöä. Sähköistä toimintamatkaa lupaillaan noin 40 kilometriä.

Mini Countryman

Mini Cooper S E Countryman ALL4 – merkin ensimmäinen hybridi.

Los Angelesin autonäyttelyssä esiteltävä uusi Mini Countryman saapuu myyntiin helmikuussa 2017 ja malliston hinnat alkaen Suomessa on 31 793 euroa.

Mini Countryman

Lähde ja kuvat: Mini

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mini

Kaikki koeajot

Uusimmat