Ajoneuvot | Uutinen | 27.6.2019

Tehtaan Reunaultilla viivalle: Clio Cup, Rally ja RX

Renault tuo markkinoille valmiit kilpaversiot Cliosta. Tarjolla on versiot radalle, ralliin ja rallicrossiin.

Jaa artikkeli

Renault esitteli Formula 1:n Ranskan osakilpailun yhteydessä Renault Clioon pohjautuvan kilpa-automallistonsa. Edellisestäkin mallistosta tutun Clio Cupin lisäksi markkinoille tulee myös Clio Rally ja Clio RX. Jokainen malli on suunniteltu yksityiskohtaisesti vastaamaan niiden käyttötarkoitusta.

Clio_Cup

Autot perustuvat uuteen Renault Clio R.S. Lineen, ja jokaiseen on saatavilla muutossarjoja, joilla kilpa-Clion voi muuttaa toiseen lajiin soveltuvaksi, esimerkiksi rallista rallicrossiin. Valmistajan mukaan tämä ominaisuus on kehitetty, jotta kuluttaja voi tutkia moottoriurheilua eri näkökulmista ja kilpailla voitosta kaikenlaisilla pinnoilla ja maastoissa.

Teknisesti valmis kilpailuun

Clio_Cup

Kilpureiden voimanlähteenä toimii 1,3 litrainen Tce-moottori Garretin turboahtimella varustettuna. Tehoa moottorista luvataan 170–180 hevosvoimaa säädöistä riippuen ja vääntöä 280–320 newtonmetriä. Kovimmillaan moottori kiertää 6 500 kierrosta minuutissa.

Voimaa renkaille välittää viisivaihteinen sekventaalivaihteisto Sachsin kytkinpaketin avustuksella. Voimansiirtoon kuuluu myös mekaaninen lukko.

Clio_Cup

Jousitukseksi on valikoitunut Bosin iskunvaimentimet ilman säätömahdollisuutta. Käsijarru toimii hydraulisesti.

Clion kilpamallit ovat 4 050 millimetriä pitkiä, 1 988 mm leveitä ja 1 400 mm korkeita. Akseliväli on 2 579 mm. Renkaita saa käyttötarkoituksesta riippuen 15–17 tuumaisina.

Autojen markkinoiminen alkaa lokakuussa. Autojen toimitus aloitetaan vuonna 2020 ja ne tulevat täysin valmiina radalle tai erikoiskokeille, myös FIA:n tyyppihyväksymä polttoainesäiliö on valmiiksi asennettu.

Edellismallin Renault Clio Cupin koeajon voit lukea täältä.

Lähde ja kuvat: Renault

Jaa artikkeli

Keskustelu