Ajoneuvot Autonhoito Pyöräily Testit Uutinen 17.11.2023

Testi: Akkukäyttöisellä matalapainepesurilla pesee kätevästi vaikka sähköpyörän tai koiran kuralenkin jälkeen

Kärcherin matalapainepesuri on ollut käytössä nyt vuoden verran. On aika niputtaa siitä kokemukset. Hyvää: Kätevä koko, akkukäyttöisyys, riittävä toiminta-aika. Huonoa: Vesisäiliön koko, irtoileva alapuolen tarvikelokero.

Likainen sähköpyörä metsässä möyrityn lenkin jälkeen. Tai sen perheen kultaisen noutajan tassut ja mahanalus syksyisen lenkin jälkeen. Terassiakin voisi vähän huuhtaista, puhumattakaan auton kynnyksistä, jonne painepesurilla ei viitsi sörkkiä, kun vesi roiskuu paineen voimasta sisälle autoon. Moottoripyörän pesu Kärcher OC 3 -matalapainepesurilla onnistuu myös. Ja likaisten saappaiden pesu metsävaelluksen jälkeen.

Kärcherin OC 3 -matalapainepesuri on ratkaisu näihin kaikkiin. Myös muilta merkeiltä, kuten Boschilta on olemassa matalapainepesureita, mutta nämä käyttötestikokemukset ovat pelkästään Kärcherin OC 3 -matalapainepesurista.

Kärcherin OC 3 -matalapainepesuri on ollut käytössä nyt vuoden verran. Se hankittiin juuri sen vuoksi, että kerrostaloasujalle polkupyörän mukana sisälle kulkeutui hyvin paljon erilaista rapaa ja likaa, ajoi pyörällä sitten mihin vuodenaikaan tahansa. Akkukäyttöisyys tällaisessa käytössä on juuri se juttu, kun vettä eikä sähköä ole saatavilla, siellä missä pyöriä pitäisi pestä. Akun ansiosta Kärcher on verkkovirrasta riippumaton juuri pesutilanteessa ja vesisäiliön ansiosta se on riippumaton myös vesijohdosta.

Edullinen hinta

Kun tällaisesta kätevästä pesurista saatiin puskaradiossa tietoa, pesuria alettiin etsiä aluksi netistä. Sen hinta yllätti heti alkuun. Pesuri maksoi vain 149,90 euroa ja hintaan sisältyi myös niin sanottu polkupyöräsetti, jossa on mukana pesuharja, kuivausliina sekä pesuainepullo. Kärcher OC 3 -matalapainepesurin suositushinta ilman polkupyöräsettiä on 149 euroa.

Käytössä pesuri on ollut täysin hintansa väärti. Sillä on pesty polkupyöriä kymmeniä kertoja, jotta ne saadaan suhteellisen siisteinä ja muita paikkoja likaamattomana sisätiloihin. Koska OC 3 on nimenomaan matalapainepesuri, sillä pesemisessä ei ole myöskään sitä vaaraa, että pesurin paineen vuoksi vesi tunkeutuisi esimerkiksi polkupyörän herkkiin laakereihin.

Lisäksi pesurilla on pesty myös auton kynnykset ovien välistä moneen kertaan. Pesurilla voi pestä myös rapaiset pyöräilykengät maastolenkin jälkeen pihalla, niin niistäkään ei kulkeudu niin paljoa kuraa sisätiloihin. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana, mitä kaikkea Kärcherillä voi pestä. Lastenrattaista lapsiin?

Pieni vesisäiliö

Huono puoli OC 3:ssa on sen vesisäiliön koko. Kun OC 3 hankittiin, tällöin pesurista ei vielä tiettävästi ollut tarjolla isommalla vesisäiliöllä varustettua versiota. Tai jos oli, sellaista ei ainakaan tiedetty olevan.

OC 3 -mallista on joka tapauksessa saatavilla myös OC 3 Plus -malli, jossa vesisäiliö on suurempi, peräti 7 litraa. Plus-malli kannattaa valita silloin, jos erillistä lisävesisäiliötä ei halua kuljettaa mukana.

Käytössä olleen OC 3 -mallin vesisäiliön koko on neljä litraa ja sillä pesee hyvin esimerkiksi yhden ei niin likaisen polkupyörän. Jos pyörä on likaisempi, vettä tarvitsee enemmän, joten 7 litran säiliö tulee siinä tapauksessa tarpeeseen. Pienempisäiliöistä pesuriä käytettäessä ongelma on ratkaistu siten, että vettä on pesurin kanssa ulos roudattu tarvittaessa irtonaisella viiden litran vesisäiliöllä, josta vesi on kaadettu pesuriin.

Jos todella likaisia pyöriä on esimerkiksi kaksi pestävänä, seitsemän litraakaan ei tahdo riittää, vaan vettä tarvitaan silloin toinen mokoma.

Runsas lisävarustelu

OC 3 -matalapainepesurista hankittiin sellainen versio, jossa varsinaisen pesuri alapuolella on myös tarvikelokero, niin sanottu polkupyörän pesusetti. Polkupyörän pesusetti sisälsi pullollisen polkupyörän pesunestettä, kuivausliinan, sekä pesuharjan.

Pesuharjaa on tarvittu harvoin, pyörät puhdistuu hyvin Kärcherin pesusuuttimen kautta sumuna tulevalla vedellä. Kuivausliina on ollut kovassa käytössä, sillä esimerkiksi polkupyörät on pyyhitty kuivaksi ennen sisälle kuljettamista. Pullollinen pesuainetta on käytetty jo ajat sitten lähes loppuun, sitä on enää tilkka jäljellä. Se eronnut oikeastaan mitenkään muista vastaavista polkupyöränpesuaineista. Kuivausliinan voi heittää pesukoneeseen aina säännöllisesti likaisten pyöräilyvaatteiden kanssa.

Pesurin alapuolelle kiinnitettävästä tarvikelaatikosta voi sanoa sen, että se irtoilee helposti pesurin alta. Harmaat kiinnitysklipsit aukeavat herkästi ja tarvikesetti rojahtaa helposti irti. Jos pesuharjaa ei tarvitse säännöllisesti, niinkuin ei vuoden käytön aikana ole juuri tarvittu, tarvikelaatikon voi melkein irrottaa pesurista ja kuljettaa pesurin ulos ilman tarvikelokeroa.

OC 3:sta on saatavilla myös lemmikkiversio, jossa on hellävarainen kartiosuihkusuutin lemmikin pesua varten, lemmikkiharja sekä mikrokuituliina kuivaamiseen.

Polkupyörä- tai lemmikkisetin voi ostaa myös lisävarusteena. Lisäksi OC 3 -matalapainepesuriin on saatavilla runsaasti lisävarusteita, kuten latausjohto autoon, suodattimella varustettu syöttövesiletku jolla vettä voi imeä esimerkiksi järvestä tai sadevesikourun alla olevasta tynnyristä.

Erittäin kätevä

Pesuri on itsessään kevyt käsitellä ja akku riittää hyvin 2–4:n polkupyörän pesemiseen riippuen niiden likaisuudesta. Pesurin kierreletku on 2,8 metriä pitkä, mutta koska se on kierreletku, sekin on äärimmäisen helppo käsitellä eikä sen tarvitse olla yhtään pidempi. Letkun ja pesusuuttimen saa halutessaan myös piilotettua pesurin uumeniin esimerkiksi kuljetuksen; vesisäiliö irti, letku piiloon ja vesisäiliö takaisin kiinni.

Kaiken kaikkiaan Kärcher OC 3 on erinomaisen kätevä, myös erittäin edullinen ja laadukas hankinta kaikille, ketkä eivät halua esimerkiksi polkupyörän tai lemmikin mukana kulkeutuvaa rapaa autoon, veneeseen, kotiin tai kesämökille. Se on ennen kaikkea edullinen investointi tuomaan mukavuutta ja siisteyttä joka paikkaan. Kärcher on kätevä kuljettaa myös mukana autossa ja akkukäyttönsä vuoksi sitä voi käyttää vaikka keskellä korpea, missä sähkövirtaa ei ole.

Kärcher OC 3 on saanut myös erittäin paljon positiivisia kommentteja käyttäjien keskuudesta monilla harrasteisiin liittyvillä keskustelupalstoilla.

Teksti ja kuvat: Manu Tuppurainen

Kärcher OC 3 -matalapainepesuri

Tekniset tiedot

 • Virtausnopeus: max 2 litraa minuutissa
 • Vesisäiliön tilavuus: 4 l
 • Letkun pituus: 2,8 m
 • Akku: Litium-ioni
 • Akun käyttöaika: yli 15 minuuttia
 • Akun latausaika: 180 minuuttia
 • Paino ilman varusteita: 2,2 kg
 • Mitat: (p x l x k): 277 x 234 x 201 mm
 • Suositushinta: 149 euroa

Varusteet

 • Akun latausjohto
 • Tarvikelokero, jossa kuivausliina, pesuharja sekä polkupyörän pesuainetta.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat