Škoda Scala

Ajoneuvot Uutinen 22.10.2018

Tikapuilla tuotantoon: Vision RS nähdään pian nimellä Škoda Scala

Škoda Scala korvaa Rapidin ja lupailee Vision RS:n tyyliä tuotantoon jo lähiaikoina.

Škoda esitteli Pariisin autonäyttelyssä tulevaa muotokieltään ja tulevia ajatuksiaan makealla Vision RS -konseptiautolla. Tuolloin arveltiin, että sporttikonsepti vihjasi tulevasta Rapidista ja sen mahdollisesta RS-mallista.

Škoda Scala

Nyt valmistaja on esitellyt ensimmäisiä yksityiskohtia uudesta kompaktista tuotantomallistaan, joka kantaa nimeä Škoda Scala – siis tikapuut. Nimen tarkoituksena on vihjata uutta askelmaa tsekkivalmistajalle ainakin kompaktisegmentissä, sillä Scala korvaa Rapidin siirtämällä samalla mallin asemaa markkinoilla.

– Nykyisen Rapidin ongelma taitaa olla, että se on ehkä liiankin edullinen. Menimme ehkä liian pitkälle tavoitellessamme vastinetta rahalle. Uuden auton kanssa yritämme olla enemmän tasapainossa, kertoi Škodan tuotemarkkinoinnin johtaja Bjorn Kroll.

Scala tarkoittaa myös eroa eri markkina-alueilla. Kiinassa ja Venäjällä Rapid korvattaneen autolla, joka perustuu nykyisen Rapidin PQ-pohjarakenteen jatkokehitelmään kulujen karsimiseksi. Virallisissa yksityiskohdissa mainitaan, että Scala on samalla ensimmäinen eurooppalainen Škoda, jonka takaluukkuun on logon sijasta kirjoitettu valmistajan nimi erilliskirjaimin.

Škoda Scala

Suurempi askel tulee kuitenkin auton asemoinnista segmentissä. Uusi automalli loikkaa esimerkiksi VW Polon ja Seat Ibizan käyttämään MQB A0 -pohjarakenteeseen, tuoden mukanaan uutta teknologiaa ja turvaominaisuuksia. Škodan mukaan autossa nähdään ominaisuuksia, joita on aiemmin tavattu vain suuremmissa segmenteissä, kertomatta väitteistään sen tarkemmin. Tavoitteena on samalla tehdä autosta laadukkaampi, jotta se voisi kilpailla esimerkiksi Ford Focuksen kanssa.

Automotive News arvelee, että mallistoon kuuluu myös Scala RS, joka hyödyntää Vision RS -konseptiauton tavoin hybridivoimalinjaa. 1,5-litraisen 150 hevosvoiman bensiinimoottorin parina olisi 102 hevosvoiman sähkömoottori ja 13 kilowattitunnin akusto. Niinpä auton strategiset arvot olisivatkin 0–100 km/h 7,1 sekuntia ja täyssähköajo onnistuisi 70 kilometrin verran.

Škoda Scala

Pariisissa esitelty Vision RS vihjaa Scalan tyylistä ja mittasuhteista – tosin tuotantomalli lienee pykälän tolkullisempi ja sisältäen esimerkiksi ovenkahvat.

Škodan mukaan aiheesta kuullaan lisää vielä tämän vuoden puolella.

Lähteet: Škoda, Automotive News Kuvat: Škoda, Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat