Torsus Terrastorm

Ajoneuvot Uutinen 12.7.2020

Torsus Terrastorm – nelivetobussi vaikeampaan maastoon

Tšekkiläinen Torsus Terrastorm on kykenevä nelivetoinen pikkubussi niitä tilanteita varten, kun meno äityy haastavaksi.

Torsus Terrastorm on tšekkien näkemys siitä, millainen minibussi vaaditaan hieman haastavimmille teille. Karjapuskurilla varustettu Volkswagen Crafter on samaan aikaan oikea ja täysin väärä vastaus. Toisaalta tämä voisi tarjota todella hienon vaihtoehdon meidän metsäteille ja vaikka Lapin erämaille.

Torsus mainostaa olevansa maailman kestävämpien maastokäyttöön tarkoitettujen bussien valmistaja. Mallistosta jo löytyvä Torsus Praetorian pystyy kuljettamaan 35 henkilöä haastavissa olosuhteissa tarjoamalla nelivetojärjestelmän ja 400 millimetriä maavaraa. Praetorian on voittanut jo useita palkintojakin, joihin lukeutuu muun muassa Red Dot 2020 -designpalkinto.

Torsus Terrastorm interior

Torsus Terrastorm

Tällä kertaa vuorossa on Torsus Terrastorm, joka julkaistaan kokonaisuudessaan heinäkuun loppupuolella. Kyseessä on 21-paikkainen nelivetoinen pikkubussi hieman tavallista kovempaan maastokäyttöön.

Silmä ei valehtele, sillä pohjana on Volkswagen Crafter 4Motion. Moottorit tulevat olemaan EURO VI -standardin mukaisia. Tärkeimpänä tekijänä alustaratkaisu on päivitetty maastoajoon suunniteltuun jousitukseen, joka mahdollistaa Terrastormin pääsevän paikkoihin joihin muilla autoilla ei ole asiaa.

Torsus Terrastorm sideprofile

Myyntiin tulee useita eri versioita niin kuluttajille, yrityksille kuin yhdistyksillekin, jotka tarvitsevat luotettavaa ja järeää kalustoa. Terrastorm on suunniteltu kuljettamaan ihmisiä ja tavaroita vaativissa olosuhteissa, kuten kaivosalueilla ja hätäavustustehtävissä.

– Teemme täysin uutta aluevaltausta suunnittelemalla, kehittämällä ja valmistamalla maailman kestävämpiä maastobusseja. Uudella Terrastormilla viestimme kunnianhimostamme asettaa uudet standardit kovaan käyttöön tarkoitettujen nelivetoisten pikkubussien markkinoille eräillä kaikkein vaativimmista aloista. Torsus on perustettu tienraivaajaksi sekä muuttamaan ihmisten käsitystä hyötyajoneuvoista ja Torsus Terrastorm on seuraava määränpäämme tällä matkalla, kertoo yrityksen toimitusjohtaja ja perustaja, Vakhtang Dzhukashvili.

Torsus Terrastorm aikoo kulkea milloin tahansa ja minne tahansa – määränpäästä riippumatta. Ensin se tulee kuitenkin julkaista kokonaisuudessaan ja myyntiin Terrastormia odotellaan vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Kuvat ja lähde: Torsus

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat