Ajoneuvot Koeajo 6.6.2014

Koeajo: Toyota Verso

Verso sai uuden dieselmoottorin. Hyvää: avarat sisätilat, hyvä näkyvyys, taloudellisuus. Huonoa: ratin syvyyssäätö puuttuu, tilapäistuinten ahtaus.

Toyota Verso uudistui kokonaan vuosi sitten. Kevään 2014 uutuus on 112 hevosvoiman 1,6 litrainen diesel, joka täyttää tiukat Euro 6 -vaatimukset. Pikkudiesel on varustettu start/stop-järjestelmällä ja sen päästöt ovat 119 grammaa kilometrillä.

Avara matkustamo

Verson matkustamo on avara ja näkyvyys joka suuntaan erinomainen. Mittaristo on sijoitettu kojetaulun keskelle ja hallintalaitteet ja nappulat ovat Toyotan tapaan selkeät.

Active-varustetaso sisältää myös peruutuskameran, joka helpottaa merkittävästi peruuttelua ahtaissa tiloissa.

Säilytystilaa on runsaasti. Lokeroita löytyy myös takajalkatilan luukkujen alta.

Lisäpenkit tavaratilan alta

Versossa on seitsemän istumapaikkaa. Takimmaiset lisäpenkit nousevat esiin tavaratilan alta. Pienten tila-autojen tapaan lisäistuimet ovat hyvin ahtaat ja käytännössä siellä matkustaa vain lapset. Lisäistuimet alhaalla tavaratilan koko on 699 litraa.

Jos keskimmäisen penkkirivin laskee alas tavaratila kasvaa 1 696 litraan.

Verson 1,6 litran Common rail -turbodiesel tuottaa puhtia ja vääntöä riittävästi arkiajoon. Kuusipykäläinen manuaalivaihteisto on välitetty sopivasti ja matkanopeuksissa moottorin ääni pysyy riittävän vaimeana.

Rengasäänet kantautuvat sisälle, mutta ei kuitenkaan liian häiritsevästi. Matkustusmukavuus on siis kunnossa. On harmillista, että ohjauspyörä säätyy vain korkeussuunnassa. Varsinkin pitkillä kuljettajilla ratti jää turhan kauas.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat