Ajoneuvot Uutinen 14.9.2015

Tulossa: Audin suosikkimalli A4 kasvoi ja laihtui – pudotusta jopa 120 kiloa

Uutuusmallin kehitystyö on painottunut erilaisten ajovastusten pienentämiseen ja CO2-päästöjen vähentämiseen.

Audin suosikkimalliston, A4:n ja A4 Avantin tuorein sukupolvi yhdistää valmistajansa mukaan tyyliä ja teknologiaa. Uutuusmallin kehitystyö on painottunut erilaisten ajovastusten pienentämiseen ja CO2-päästöjen vähentämiseen. Yksi esimerkki tästä on uuden Audi A4:n vaatimaton ilmanvastuskerroin: 0,23. Tulos on valmistajan mukaan pienin luokassaan.

Kori luokkansa kevyimpiä

Uusi Audi A4 on 4,73 m pitkä ja sen akseliväli on 2,82 m. Edellismalliin verrattuna auton mitat ovat hieman kasvaneet, mutta silti paino on pudonnut merkittävästi. Moottorista riippuen vaaka näyttää jopa 120 kg vähemmän.

Auton kori on yksi luokkansa kevyimmistä. Keventyneestä olemuksesta on kiittäminen materiaalivalintoja ja Audin kevytrakenneteknologiaa. Sisätilat ovat suurentuneet selkeästi. Uudessa A4:ssä on kilparyhmänsä pisin matkustamo ja suurin hartialeveys. Selkeämuotoiset tavaratilat ovat myös saaneet lisää tilavuutta sekä Sedan- että Avant-mallissa.

Kuusi moottoria

Moottorivalikoimaan kuuluu Suomessa kuusi vaihtoehtoa, kolme TFSI-bensiinimoottoria ja kolme TDI-dieselmoottoria. Moottorien teho on kasvanut, mutta polttoaineenkulutusta on saatu pienennettyä mallista riippuen jopa 21 %.

Vaihteistovaihtoehtoina ovat kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, seitsemänvaihteinen S tronic -automaattivaihteisto sekä kahdeksanvaihteinen tiptronic-automaattivaihteisto. Suurempitehoisten moottorien yhteydessä on myös jatkuvatoiminen quattro-neliveto.

Tekniikkaa avuksi

Kuljettajaa avustavat järjestelmät ja infotainment-järjestelmät edustavat tuoreinta tarjolla olevaa teknologiaa.

Luettelomuodossa litania on melkoinen: uutuuksia ovat muun muassa uusi MMI-informaatio- ja käyttöjärjestelmä, MMI-navigointi plus ja MMI touch -kosketuspaneeli, Audi connect -online-palvelut, täysdigitaalinen virtuaalinen mittaristo, Bang & Olufsen 3D -äänentoisto, Audi Matrix-led-ajovalot, tuulilasinäyttö sekä uudet kuljettajaa avustavat järjestelmät, kuten ennakoiva taloudellisuusavustin polttoaineenkulutuksen optimoimiseksi, aktiivinen kaistallapysymisvahti ja mukautuva vakionopeussäädin Stop&Go-toiminnolla ja ruuhka-avustimella.

Lisää varusteita

Uuden Audi A4:n varustelu miellyttää vaativampaakin kuljettajaa. Business-varusteluun kuuluvat esimerkiksi LED-ajovalot ja dynaamiset takavilkut. Audi drive select -järjestelmä tekee matkanteosta mukavaa. Business Sport -varustelu tarjoaa lisäksi mm. urheiluistuimet sähkösäätöisillä ristiseläntuilla ja urheilullisen alustan. Uuden A4 Avantin vakiovarustelutasoon kuuluu nyt myös sähkökäyttöinen tavaratilan verho sekä sähkökäyttöinen tavaratilan luukku.

Hinnasto suomalaisittain

Uusi Audi A4 tulee markkinoille Sedan- ja Avant-mallina syksyllä 2015. Hinnastot astuvat voimaan 18.9.2015. Audi A4 Business -malliston hinnat alkavat 37 501,93 eurosta. Dieselmalliston huokein vaihtoehto on A4 Sedan 2.0 TDI Business 40 502,81 €.

Maahantuojan julkaisemat ennakkohinnastot:
Audi A4 Business

Audi A4 Business Sport

Audi A4 First Edition quattro

Kuva ja lähde: Audi

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat