Ajoneuvot Uutinen 18.11.2015

Tulossa: Ekoauto Kialta – Tavoitteena olla luokkansa paras

Kia on paljastanut odotetut suunnitelmansa ekoautorintamalla. Luvassa on täydennystä mallistoon jo ensi vuoden puolella.  Täysin uusi vähäpäästöinen auto vannoo hybriditeknologian nimiin.

Kia on paljastanut odotetut suunnitelmansa ekoautorintamalla. Luvassa on täydennystä mallistoon jo ensi vuoden puolella.  Täysin uusi vähäpäästöinen auto vannoo hybriditeknologian nimiin. Valmistajansa mukaan ekoautokonsepti on uusi aluevaltaus mallistossa. Uutuus tottelee nimeä Niro.

Kia Niro tarjoaa kompaktin SUV:n käytännöllisyyden ja vetovoimaisuuden. Kia on kehittänyt Nirolle kuitenkin täysin uuden Hybrid Utility Vehicle (HUV) -konseptin. Niro tavoittelee alle 90 g/km CO2-päästöjä ja luokkansa parasta polttoainetaloudellisuutta.

Muodot kunnossa

Hybridiautoksi suunniteltu Kia Niro vetoaa muotoilullaan, joka on toteutettu modernilla otteella. Siinä yhdistyvät valmistajan kuvailun mukaan urheilullinen SUV:n muoto, veistoksellisuus ja matala painopiste. Pitkä akseliväli minimoi auton etu- ja takaylitykset tarjoten matkustajille Kian mukaan maksimaalisen mukavuuden.

Kia Niro on kehitetty täysin uudelle alustalle, joka soveltuu seuraavan sukupolven voimalinjoille ja ympäristötietoiselle teknologialle. Niron voimanlähteenä on 1.6 GDI -bensamoottori (105 hv & 147 Nm) ja 32 kW:n sähkömoottori. Vaihteistona on 6-vaihteinen kaksoiskytkin automaattivaihteisto. Tuotantoon kaavaillaan myöhemmin myös ladattavaa plug-in hybrid -versiota.

Täysin uusi Kia Niro esitellään tuotantovalmiudessa ensi vuonna. Markkinoille se saatanee vuoden 2016 loppupuolella.

Niro valmistetaan Kian Hwasungin tuotantolaitoksella Koreassa.

Lähde ja kuva: Kia

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat