Ajoneuvot | Uutinen | 3.8.2020

Turo Car Mask – hengityssuojain autolle

Turo Car Mask on kannanotto eikä suinkaan toiminnallinen hengityssuojain autolle. Amerikkalainen yksityiskäyttäjien yhteiskäyttöautojen vuokrausalusta haluaa näin kannustaa kaikkia ihmisiä käyttämään hengityssuojainta.

Jaa artikkeli

Turo Car Mask on Kalifornian San Franciscossa majaansa pitävän yksityiskäyttäjille tarkoitetun yhteiskäyttöautojen vuokrausalustan kehotus käyttää kasvomaskia eli hengityssuojainta. Silmät eivät valehtele: kuvassa on hengityssuojaimelta näyttävä keulakoriste auton nokalla ja Turo todellakin tarjoaa kyseistä tuotetta. Sen ei kuitenkaan ole tarkoitus suojata autoa tai vaikuttaa auton sisällä hengitettävään ilmaan vaan vaikutus on puhtaasti kosmeettinen ja keskustelua herättävä.

Turo Car Mask

Turo Car Mask on yritys edistää sekä hengityssuojaimien käyttöä että turvallista ja hygienistä liikkumista. Yritys työskentelee tällä hetkellä valmistajien kanssa saadakseen näitä tarjolle palvelunsa aktiivisimmille autonvuokraajille.

Samalla Turo Car Mask on muistutus autolla liikkuville ja pidempiä automatkoja harrastaville hengityssuojaimen käytön ja muiden hygieniatoimien noudattamisen tärkeydestä. Turo on pyrkinyt tässä hengessä mahdollistamaan noudon ja palautuksen ilman ihmiskontaktia ja muita kosketuksen tarvetta vähentäviä toimia.

Yritys kertoo tämän uuden keulan peittävän koristeen olevan retrohenkinen kumarrus 1980-luvun keulan peittäneille kivenisku- ja ötökkasuojille, jotka tunnetaan nimellä car bra. Nämä nostivat jo hetkellisesti päätään tuning-piireissä, mutta pian jopa tuo joukkio ymmärsi niiden kauheuden. Tällä kertaa taustalla on sentään hyvä ajatus.

Tämä lienee hyvä aika muistuttaa, että molemmat ratkaisut ovat autonhoitomielessä painajainen. Sekä nostalginen car bra että uusi car mask liikkuu väkisinkin vähintään millimetrejä ajon aikana hangaten maalipintaan rumat jäljet. Tarpeeksi pitkällä hankaamisella noita jälkiä ei voi välttämättä edes kiillottamalla enää poistaa, joten kannattaa harkita oman auton kohdalla kahteen kertaan kuinka hauska idea tämä on.

Mahdollisesti Yhdysvaltojen puolella sijaitseville lukijoillemme kerrottakoon, että Turo tarjoaa uusille asiakkaille nyt 15 dollaria käyttörahaa ensimmäisille matkoilleen. Lisäämällä koodin ” WEARAMASK ”  Turon verkkokaupan kassalla on oikeutettu alennukseen. Tuo tarjous on tosin voimassa vain 31.8.2020 asti ja rajoitettu 500 ensimmäiselle ehtivälle, joten se saattaa olla jo lukuhetkellä vanhentunut.

Jos Turo Car Mask kiinnostaa, kannattaa seurata yrityksen sivuja. He lupaavat myöhemmin lisätietoa kuinka sellainen on mahdollista saada hankittua.

 

Lähde ja kuva: Turo

Jaa artikkeli

Keskustelu