B-sarjan sähköauton latauspistoke

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 24.2.2023

Valmet Automotive aloitti akkujen tuotannon Saksassa – ”korkean arvoluokan urheiluautomallin” akkuja tulossa

Valmet Automotive on aloittanut sähköautojen akkujen tuotannon Saksassa. Avattu tuotantolaitos on Valmet Automotiven kolmas akkutehdas.

Valmet Automotive on aloittanut akkujärjestelmien tuotannon uudella tehtaalla Saksassa. Yhtiö valmistaa Kirchardtissa sähköajoneuvojen korkeajänniteakkuja. Tehdas sijaitsee Kirchardtissa Baden-Württembergin osavaltiossa Etelä-Saksassa Stuttgartin pohjoispuolella. Tehdas on Valmet Automotiven kolmas suursarjatuotantoon yltävä akkutehdas, ja samalla ensimmäinen akkutehdas Suomen ulkopuolella.

Valmet Automotivella on akkutehtaat myös Salossa ja Uudessakaupungissa.

Valmet Automotive ei kerro, mihin autoihin Saksan Kirchardtin tehtaalla tällä hetkellä tehdään, mutta käynnistynyt tuotanto liittyy korkean arvoluokan urheiluautomallin ladattavan hybridin akkumoduuleihin, -paketteihin ja akkujen ohjausjärjestelmiin (BMS). Valmet Automotive kertoo, että tämän jälkeen seuraavana tuotanto-ohjelmassa on saksalaiselle automerkille suursarjatuotantona valmistettava akkujärjestelmä, auton esisarjan tuotanto aloitetaan tulevana kesänä.

Reilun hehtaarin kokoinen tehdas

Kirchardtin tehtaan tuotantoalueen koko on noin reilu hehtaari eli 11 500 neliömetriä. Tällä hetkellä tehdas työllistää noin 60 työntekijää, mutta koko tehtaan henkilöstötarve on noin 150 henkilöä ja useimmat tehtävät avautuvat vuoden 2024 aikana, kun tehtaan tuotanto kasvaa.

Valmet Automotiven kestävän kehityksen politiikan mukaisesti tuotanto on C0₂-neutraalia. Valmet Automotive on toimittanut akkutehtailtaan asiakkailleen jo yli miljoona sähköajoneuvojen akkujärjestelmää.

– Kirchardtin tehdas Saksassa vahvistaa asemaamme yhtenä alan johtavista tuotekehittäjistä ja valmistajista, kertoo Jyrki Nurmi, Valmet Automotiven EVS-liiketoimintalinjan johtaja.

Valmet Automotive on kasvattanut akkutuotantoaan voimakkaasti viime vuosien aikana. Salon akkutehtaan tuotanto käynnistyi marraskuussa 2019 ja Uudenkaupungin akkutehdas käynnistyi syyskuussa 2021, ja sijaitsee Valmet Automotiven autotehtaan yhteydessä. Yhtiön akkutehtaat muodostavat tiiviin verkoston, esimerkiksi Kirchardtin tuotannon akkumoduulit valmistetaan Uudessakaupungissa.

Tehtaan oltava lähellä asiakasta

Valmet Automotive teki päätöksen akkutehtaan perustamisesta Saksaan, kun saksalainen autonvalmistaja valitsi yhtiön järjestelmätoimittajaksi akkujen tuotanto-ohjelmaan. Tällöin akkujen tuotanto on oltava myös logistiikka- ja resurssitehokkuuden vuoksi lähellä asiakasta.

Merkittävä tekijä tehtaan sijoituksesta päätettäessä oli myös Valmet Automotiven muiden akkuliiketoiminnan toimipaikkojen läheisyys. Yhtiöllä on suunnittelutoimistot Münchenissä ja Bad Friedrichshallissa. Bad Friedrichshallissa on myös yhtiön suurin akkujen testauskeskus.

Valmet Automotiven omistajia ovat Suomen valtion sijoitusyhtiö Tesi sekä Pontos Group. Molempien omistusosuus on 38,46 prosenttia. Kiinalainen Contemporary Amperex Technology Limited (CATL), maailman johtava sähköajoneuvojen kennovalmistaja omistaa yhtiöstä 23,08 prosenttia.

Lähde Valmet Automotive

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat