Ajoneuvot Venenäyttely 7.2.2014

Vene 14 Båt – Veneilykauden avaus

Messukeskukseen yli viikoksi levittäytyvät näyttely tarjoaa nähtävää laajalla skaalalla. Esillä on yli 500 venettä, mutta varsinaisia uutuuksia perin niukasti.

Veneilykausi avataan perinteisesti Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 8.2. Pohjois-Euroopan suurimmat venemessut järjestetään 45. kerran. Venealan keskusliiton Finnboat ry:n järjestämät messut ovat avoinna yleisölle 16.2. asti. Näytteilleasettajia on ennätysmäärä 383. Yleisöä paikalle odotetaan vähintään saman verran kuin viime vuonna, lähes 70 000.

Näytteillä on yli 500 venettä, mutta varsinaiset uutuudet ovat tällä kertaa yllättävän tiukassa. Päivitettyjä versioita ja kevyesti paranneltuja malleja sen sijaan riittää. Varsinaisista uutuuksista mielenkiintoisin lienee Axopar 28. Merkki on täysin uusi ja tervetullut lisä kohtuuhintaisten veneiden luokkaan.

Vesijeteistä kiinnostavin on Sea-Doon Spark-mallisto, joka palauttaa kevyenä ja ketteränä ajamisen vakaan matkanteon sijaan nautiskeluasteelle. Purjeveneistä kiinnostuneille tarjontaa on edellisvuosiin verrattuna hieman niukemmin. Täsmätärpit messutarjonnasta on kerätty oheiseen kuvagalleriaan.

Näyttelyn aikana luvassa on myös paljon veneilyyn ja purjehtimiseen liittyvää ohjelmaa. Uusi Aalto Waterexpo –alueella esitellään puolestaan wakeboardia, surffausta, sukellusta ja kalastusta. Alueelle on tehty myös rantalentiskenttä. Tarvikepuoli on vallannut Messukeskuksesta yhden kokonaisen hallin, joten veneilyyn ja vesiharrastuksiin liittyviä tuotteita on esillä laajalla skaalalla.

Lisätietoja, pääsylippujen hinnat ja näyttelyn aukioloajat löytyvät Messukeskuksen verkkosivuilta.

Teksti: Petri Munukka. Kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat