Vi Bilägare Kamasa Tools

Ajoneuvot 19.12.2016

Vi Bilägare: tässä on paras työkalusarja pukinkonttiin

Ideat vähissä ja joululahja ostamatta? Tämä lahjavinkki tulee Ruotsista. Maan suurin autolehti Vi Bilägare vertaili kuusi eri hintaista työkalusarjaa autokorjaamon arkea hyödyntäen.

Vi Bilägare, eli Ruotsin suurin autolehti vertaili tuoreessa testissään kuusi työkalusarjaa eri valmistajilta. Vertailu saattaa ilahduttaa jouluostoksien kanssa tuskailevia, sillä vinkkien avulla pukinkonttiin on mahdollista valita autotallissa mielellään aikaansa viettävälle varsin mieluinen yllätys.

Kuten odottaa saattaa, vertailuryhmään oli poimittu mukaan sekä edullisia että tyyriimpiä vaihtoehtoja. Niistä suurin osa on ainakin merkkeinä tuttuja myös suomalaisille. Lehden testaama kuusikko oli valittu seuraavien valmistajien valikoimasta: Bacho, Biltema, Clas Ohlson, Hard Head, Kamasa ja Teng Tools.

Testiä varten sarjat vietiin kotiverstasta pykälää kovempaan käyttöön. Sarjat olivat Vil Bilägare –lehden kertoman mukaan päivittäisessä käytössä autokorjaamossa.

Vi Bilägare-työkalutesti

Korjaamokäytössä työkalusarjat arvioitiin arvosana-asteikolla 1-5. Testissä arvioitiin tärkeimpänä sarjan sisältö sekä työkalujen toimivuus.

Työkalujen arvioinnissa keskityttiin erityisesti tuotteiden kestävyyteen käytössä sekä tuotteiden sopivuuteen käyttökohteissa.

Vi Bilägare-lehden testissä painotettiin, että työkalujen valmistuksessa käytetty tarkkuus on kaiken a ja o. Työkalun tulee sopia täydellisesti käyttökohteeseen, jos toleranssit ovat liian suuret, on riski saada jopa suurta vahinkoa aikaiseksi.

Kallein voitti

Bachon (S138) on 138 osan kokonaisuus, joka keräsi kiitosta viimeistelystä ja korkeasta laadusta. Moitteita annettiin muun muassa nivelavainten puuttumisesta. Setin hinta 2 999 kruunua (noin 322 euroa) on testin toiseksi kallein yhdessä Teng Toolsin kanssa. Pisteitä testistä kertyi 4/5.

Bilteman työkalusarja (10120) edusti testin edullisinta päätä. 150 osallaan se oli vertailun monipuolisin, mutta moitteita se sai laatuvaikutelmastaan. Ruotsissa sen hinnaksi on kerrottu 1 199 kruunua, eli noin 129 euroa. Loppupisteitä sarja nappasi 3/5.

Clas Ohlsonin (Cocraft Pro Edition) teki salkkuineen hyvän ensivaikutelman, mutta sisältö ei ollut aivan yhtä vaikuttava 135:stä osasta huolimatta. 1 499 kruunun hinta on testin keskikastia (noin 161 euroa). Loppuarvosanaksi kirjattiin 2/5.

Hard Headin (141025) ansioiksi kirjattiin testin halvin hinta. 999 kruunua (noin 107 euroa) ei ole 120 osan sarjasta paha raha osaa kohti jaettuna. Kiitosta saivat myös tukeviksi mainitut hylsyt, joita setissä on runsaasti. Miinusta jaettiin puolestaan räikkäavaimen ja hylsyjen väljyydestä ja nivelavainten puutteesta. Loppuarvosanaksi pyöriteltiin 2/5.

Kamasa Tools (K 25017) palkittiin testin parhaana. 139 osan kokonaisuus miellettiin runsaaksi ja laadukkaaksi. Setti on myös testatuista kallein. 3 475 kruunua vastaa euroissa noin 373 euroa. Sarjan puutteiksi kirjattiin muun muassa pitkien ruuvikärkien uupuminen kokonaisuudesta. Yhteispisteissä Kamasa oli selvä voittaja. Täysiä pisteitä, eli tulosta 5/5, ei muille herunut.

Teng Tools (TM127) sai kiitosta korkeasta laadusta. Moitteita 127 osan setti sai testiraadin näkemyksen mukaan oleellisista osapuutteistaan. Noin 3 000 kruunun (noin 322 euroa) hinta on samaa tasoa Bachon kanssa. Yhteispisteitä kertyi 3/5.

Lähde ja kuvitus: Vi Bilägare-lehden numero 18/2016, Oy Kaha Ab

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat