Ajoneuvot | Uutinen | 4.9.2019

Viiden tähden joukko: menestystä EuroNCAP-testissä

Kaikki Euro NCAP -törmäystestin tuoreimman kierroksen autot saivat täydet viisi tähteä.

Jaa artikkeli

Euro NCAP -törmäystestien syyskuun tulokset ovat riemastuttavia. Testissä oli autoja sedanista sähköautoon ja roadsterista katumaasturiin, mutta yhteisenä tekijänä kaikille oli hieno viiden tähden tulos.

Audi A1: 5 tähteä

Euro NCAP

Uusi Audi A1 sai aikuismatkustajien suojasta 95 prosenttia. Lapsien suoja ylsi 85 prosenttiin ja kevyenliikenteen 73 prosenttiin. Aktiivisista turvavarusteista Audi A1 sai 80 prosenttia.

BMW Z4: 5 tähteä

Euro NCAP

BMW Z4 sai aikuistamustajien suojasta 97 prosenttia. Lapsi kaksipaikkainen kangaskattoinen suojaa 87 prosentin edestä ja kevyttä liikennettä 91 prosentilla. Aktiivisesta turvavarustelusta Z4 saa 76 prosenttia.

Mercedes-Benz EQC: 5 tähteä

Euro NCAP

Mercedes-Benz EQC on yhtiön ensimmäinen omana mallina esitelty täyssähköauto. Auton aikuismatkustajien suoja yltää 96 prosenttiin, lapsimatkustajien suoja 90 prosenttiin ja kevyenliikenteen suoja 75 prosenttiin. Aktiivisesta turvavarustelusta EQC 400 4Matic saa 75 prosenttia.

Mercedes-Benz CLA: 5 tähteä

Euro NCAP

Mercedes-Benz CLA on A-sarjan sulavalinjaisempi serkku. Neliovinen sedan saa aikuismatkustajien suojasta 96 prosenttia, lapsimatkustajien suojasta 91 prosenttia ja kevyenliikenteen suojasta 91 prosenttia. Aktiivisesta turvavarustelusta Mercedes-Benz CLA saa 75 prosenttia.

Škoda Kamiq: 5 tähteä

Euro NCAP

Škoda Kamiq -katumaasturi sai aikuismatkustajien suojasta 96 prosenttia, lapsimatkustajien suojasta 85 prosenttia ja kevyenliikenteen suojasta 80 prosenttia. Aktiivisesta turvavarustelusta Škoda Kamiq saa 76 prosenttia.

Mielenkiintoisena anekdoottina mainittakoon, että Kamiqin testi perustui sisarmalli Scalan tulokseen: katumaasturi Kamiq on rakenteellisesti niin yhtenevä pystyperä Scalan kanssa, että Kamiqiin voitiin soveltaa Scalan tuloksia kokokeulatörmäyksestä, sivutörmäyksestä ja tolppatörmäyksestä. Näitä täydennettiin Kamiqin tuloksilla osakeulatörmäyksellä.

SsangYong Korando: 5 tähteä

Euro NCAP

SsangYong Korando sai aikuismatkustajien suojasta 88 prosenttia, lapsimatkustajien suojasta 85 prosenttia ja kevyenliikenteen suojasta 68 prosenttia. Aktiivisesta turvavarustelusta SsangYong Korando sai 74 prosenttia.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Euro NCAP

Jaa artikkeli

Keskustelu