Viikonlopun moottoriurheilut viikolle 50/2016

Ajoneuvot Uutinen 16.12.2016

Viikonlopun moottoriurheilut viikolle 50/2016

Viikonlopun moottoriurheilutarjonta näyttää melkoisen autiolta, mutta onneksi sentään kulisseissa tapahtuu.

Kristiina Komulainen Suomen Moottoriliiton naiskomission johtoon

Aikaansaavana energiapakkauksena tunnettu Kristiina Komulainen on nimitetty Suomen Moottoriliiton naiskomission puheenjohtajaksi. Tehtävässä Komulainen aloittaa vuoden 2017 alusta. Naiskomissioon kuuluvat muun muassa muun muassa ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestari Kirsi Kainulainen, enduron MM-sarjassa neljänneksi tänä vuonna sijoittunut Sanna Kärkkäinen, enduron EM-mitalistit Marita Nyqvist, Annamaria Karikuusi ja Jennifer Siekkinen, enduron MM-mitalisti Marko Tarkkala sekä off road -lajien aktiivinainen Maire Jäntti. Myös komission toinen varapuheenjohtaja Nita Korhonen on tehtävissään kunnostautunut, sillä hän toimii kansainvälisen moottoripyöräliitto FIM:n naiskomission puheenjohtajana.

– Ei mun hirveästi tarvinnut miettiä tähän tehtävään ryhtymistä, kun Nita mua siihen pyysi. Hän on kiireinen kansainvälisellä tasolla ja halusi Suomen komission johtoon jonkun, joka tuntee naiskilpailijoita ja on itse mukana kilpailuissa, Komulainen taustoittaa.

– Moottoriurheilussa naistekemisen suhteen näen hienon jo tehdyn pohjan sekä erinomaisen kasvun mahdollisuuden, missä ei ole kuin voitettavaa, niin yksilöiden, seurojen kuin alan liiketoiminnan kannalta. Tarkoitus on koota yhteen monipuoliset näkemykset jo lajin sisältä. Itse pyrin tuomaan pöytään työni kautta opittua kulmaa rakentamaan tekemistä.

Suomen Moottoriliiton naiskomission tarkoitus on parantaa naisten asemaa moottoripyörä-, moottorikelkka- ja mönkkärilajeissa sekä saada lisää naisia mukaan toimintaan ja vapaa-ajan moottoripyöräilyyn. Liitto aikoo myös jatkaa hyvää yhteistyötä AKK:n naiskomission kanssa.

Niki Tuuli vaihtaa harmaat jälleen ajopukuun

Villillä kortilla Supersportin MM-sarjaan menestyksekkäästi osallistunut Niki Tuuli palaa jälleen kokopäiväiseksi moottorirurheilijaksi RUK:n jäädessä vihdoin taakse.

– Toki se on vaikuttanut kilpailemiseen, kun on ollut lähes koko ajan kiinni armeijassa. Täytyy kuitenkin samalla antaa kiitosta Haminan maasotakoululle, että he ovat ymmärtäneet tilanteeni ja pääsin osallistumaan kaikkiin kolmeen MM-osakilpailuun, Tuuli kiittelee.

Tuuli yllätti syksyllä moottoripyöräpiirit sijoittumalla Saksan, Ranskan ja Espanjan Supersport-kisoissa toiseksi. Ensi vuonna luvassa on täysimittainen kausi – jälleen Kallio Racingin väreissä.

– Nyt kun armeijan ovet on suljettu, alkaa valmistautuminen ensi kauteen 110-prosenttisesti ja ensimmäiset testit ajetaan tammikuun lopulla. Odotukset on nyt noiden kolmen kisan pohjalta, että pystyy kamppailemaan kärjessä ja yritetään tehdä sitä koko ensi vuosi. Tavoitteena on voittaa maailmanmestaruus, alikersantti linjaa.

Lähde: Moottoriurheilu.tv Kuva: Kallio Racing

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat