Crafter Oberaigner

Ajoneuvot Uutinen 19.6.2021

Volkswagen Crafter -mallisto täydentyy nelivetoisella Oberaigner kuorma-autolla

Jos olet muuten tyytyväinen Volkswagen Crafteriisi, mutta siinä on liian vähän kantavuutta, kannatttaa vilkaista sopisiko Oberaigner 4×4 -malli sinulle.

Volkswagen Crafter -mallisto täydentyy uudella suurimman kokoluokan mallilla, joka rekisteröidään kuorma-autoksi. Nimeksi mallille on annettu Volkswagen Crafter Oberaigner 4×4. Kuorma-auto perustuu Crafterin 50/55 alustaan ja se on saatavilla kaikille kyseisen alustan korimalleille, eli 3640-, 4490- ja 4490L-malleille.

Crafter Oberaigner

Kuorma-auton moottorina toimii aina 130 kilowatin (177 hevosvoiman) tehoinen kaksilitrainen TDI-dieselmoottori. Vaihteistoksi on valittavissa joko 8-alueinen automaatti, tai 6-vaihteinen manuaali. Oberaigner 4×4 -versio on aina varustettu jatkuvalla Torsen-nelivedolla, jossa on itselukkiutuva ja väännön tunnistava keskustasauspyörästö.

Nelivetojärjestelmä tuo kokonaisuudessaan autoon lisäpainoa noin 130 kilogrammaa. Suurimmalla 5,5 tonnin kokonaismassalla hyötykuorma voi olla suurimmillaan 2,8 tonnia. Mallin huippunopeus on rajoitettu 90 kilometriin tunnissa.

Crafter Oberaigner

Volkswagen Crafter Oberaigner 4×4 on ensimmäinen tämän kokoluokan kuorma-auto nelivedolla Volkswagenin mallistossa. Valmistaja kehuu auton sopivan erityisen hyvin esimerkiksi vesilaitoksille, sähkölaitoksille ja kuntien ja valtion ylläpitämille toiminnoille.

Auton vakiovarusteisiin kuuluu mm. ajonvakautusjärjestelmä, monitoiminäyttä, digitaalinen ajopiirturi, kaistavahti, vakionoeussäädin ja automaattinen lisälämmitin.

Takuuta kuorma-autolla on 5 vuotta tai 200 000 kilometriä. Lähtöhinta edullisimmalle mallille on 72 490 euroa, kallein malli (55 doppeli) on edullisimmillaan 79 630 e.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat