Ajoneuvot | Uutinen | 11.5.2017

Volkswagen harkitsee: loppuuko Sciroccon ja Beetlen taru?

Volkswagenin säästökuuri saattaa merkitä tyylipainotteisten mallistorönsyjen karsimista.

Jaa artikkeli

Kannattavuuttaan dieselskandaalin korvaushöyryissä hoivaava Volkswagen on kertonut useaan otteeseen, miten säästötoimenpiteet tulevat vaikuttamaan myös mallivalikoimaan. Nyt Volkswagenin johtokuntaan kuuluva Amo Antlitz on vihjannut, että leikkauslistalla saattavat olla Scirocco ja Beetle.

– Beetle ja Scirocco edustavat tunteisiin vetoavia ajoneuvoja, mutta [Volkswagenin tuotesuunnittelussa] aina ei ole kyse autojen jatkumisesta sukupolvesta toiseen, Antlitz kertoi Volkswagenin ensimmäisessä vuotuisessa bränditapaamisessa.

Volkswagen harkitsee: loppuuko Sciroccon ja Beetlen taru?

Beetlen kohdalla kirves on heilahtamassa todennäköisimmin vain kovakattoisen mallin osalta, sillä avomalli on myynyt sitä huomattavasti paremmin. Golfin avoversion poistuttua malli on myös Volkswagenin ainut aurinkoauto. Tästäkin huolimatta kyseessä on eräs Volkswagenin hitaimmin myyvistä automalleista, Beetlen molempien korimallien netotessa yhteensä 25 127 auton myynnin vuonna 2016.

Scirocco puolestaan myy vielä uusinta Kuplaakin huonommin, sillä linjakas coupé myi vain 10 752 kappaletta viime vuonna. Vertailun vuoksi Golfin tammikuun myynti ylitti molempien mallien yhteenlasketun vuosimyynnin.

Antlitzin mukaan Passatin yläpuolelle sijoittuva Arteon ja Volkswagenin tulevat I.D.-sähkömallit korvaisivat Beetlen ja Sciroccon jättämän henkisen aukon mallistossa.

Lähde: Autocar Kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu