Volkswagen ID.3

Ajoneuvot Uutinen 26.2.2020

Volkswagen ID3:n softaongelmat uhkaavat julkaisua, korjaustöissä 10 000 koodaajaa

Volkswagen Groupin sähköauto uhkaa tehdä Teslat: uuden teknologian haasteet kampittavat kokeneenkin valmistajan.

Perinteinen automaailma naureskeli pitkään tuotanto-ongelmista kärsineelle Teslalle. Nyt pilkka tahtoo kääntyä omaan nilkkaan. Volkswagen ID3, tuo saksalaiskonsernin sähköaikakauden lähettiläs ja wolfsburgilaisten omatoimisesti Kuplan ja Golfin kaltaiseksi ikoniksi nostama sähköauto, uhkaa myöhästyä softaongelmien johdosta. Pahimmillaan viivästys voi olla jopa vuoden mittainen.

Hätäinen perusta murenee

Automotive News Europe raportoi massiivisista ohjelmisto-ongelmista ID3:n perusarkkitehtuurissa. Autoalan uutissivuston mukaan hätäisesti tehty perusta aiheuttaa ongelmia eri järjestelmien välisessä kommunikaatiossa. Satojen testikuljettajien kerrotaan raportoivan jopa 300 ongelmaa jokaista koeajopäivää kohti.

Ohjelmistovirheiden takia myöhästyminen olisi Volkswagenille massiivinen mainekolaus, ja se samalla saattaisi vaikeuttaa yhtiön tämän vuoden päästötavoitteiden täyttymistä, sillä epäilemättä yhtiön laskelmissa on oletettu suuri määrä ID3-ensirekisteröintejä vielä vuoden 2020 puolella.

Automotive News Europen mukaan yhtiöllä painii ongelman käsissä peräti 10 000 ammattilaisen porukka.

Jopa 20 000 autoa varastoon

ID3 perustuu Volkswagen Groupin täysin uuteen ja vain sähköautojen tarpeisiin kehitettyyn MEB-perusrakenteeseen. Samaa rakennetta on aikomus käyttää myös Seatin, Škodan ja Audin tulevissa sähköautoissa ja lukuisissa Volkswagenin malleissa.

Volkswagen ID3 on ollut tuotannossa Zwickaun tehtaalla jo marraskuusta saakka. Automotive News Europen Manager Magazinilta saamien tietojen mukaan on mahdollista, että autoja saattaa valmistua varastoon jopa 20 000 kappaletta ennen ohjelmistohaasteiden ratkomista.

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat