Ajoneuvot Uutinen 4.7.2014

Passat jatkaa premium-jahdissa

Entistä kevyempi, dynaamisempi ja premiumpi.  Volkswagenin maailmanlaajuisesti myydyimmän mallin uudistukset ovat arvattavia, mutta autoon on panostettu paljon.

Euroopan markkinoilla lähes jokainen automerkki haluaa osansa premium-autojen markkinoista. Perusautojen myynnin laahatessa kasvua haetaan saksalaisilta arvomerkeiltä. Näin toimii myös Volkswagen, joka korostaa Passatin olevan premium-auto ilman premium-hintaa.

Lupauksia katetaan aiempaa sulavammalla ulkonäöllä ja runsaalla teknologialla. Volkswagen Passat on paitsi laihtunut parhaimmillaan 85 kilogrammaa, on sen akseliväli ja rengaskoko kasvanut. Korkeutta autolla on aiempaa vähemmän.

Volkswagen_Passat_B8_2014_1

Teknologiapuolella tarjolla on kolmannen sukupolven Audi TT:ssä esitelty näyttöön perustuva mittaristo, heijastusnäyttö tuulilasiin sekä entistä kattavammat aktiivisen turvallisuuden järjestelmät.

Moottoripuolella Volkswagen tarjoaa yhteensä kymmentä bensiini- ja dieselmoottoria tehovälille 120 – 280 hevosvoimaa. Passatin polttoaineenkulutuksen luvataan alentuneen edellismalliin verrattuna jopa kaksikymmentä prosenttia.

Volkswagen_Passat_B8_2014_2

Suurimpana moottoripuolen uutuutena on hybridiversio. 1.4-litraisen bensiiniturbon ja sähkömoottorin yhdistelmä tuottaa 211 hevosvoiman huipputehon. Pelkällä sähköllä Passatin luvataan liikkuvan viisikymmentä kilometriä.

Uuden Passatin ennakkomyynti alkaa syksyllä, ja ensimmäiset autot saadaan Suomeen loppuvuodesta.

 

Kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat