Ajoneuvot 4.8.2016

Volkswagenilta hiukkassuodatin vuodesta 2017 myös bensiinimoottoreihin

Volkswagen varustaa vuodesta 2017 alkaen konsernin bensiinimoottorit pienhiukkassuodattimin. Ensimmäisenä vuorossa ovat Tiguanin 1,4-litrainen TSI ja A5:n 2,0-litrainen TFSI.

Aiempien suunnitelmiensa mukaisesti Volkswagen on ilmoittanut, että valmistaja ryhtyy asentamaan hiukkassuodattimia myös bensiinimoottoreihin. Tavoitteena on asteittain varustaa kaikki konsernin TSI- ja TFSI-moottorit bensiinimoottoreiden hiukkassuodattimella vuodesta 2017 alkaen. Ensimäisenä vuorossa ovat Volkswagen Tiguanin 1,4-litrainen TSI-moottori ja Audi A5:n 2,0-litrainen TFSI-moottori, joihin suodattimien asennus alkaa kesäkuussa 2017.

Suodattimien tavoite on vähentää suoraruiskutusmoottoreista aiheutuvien nokihiukkasten määrää jopa 90 prosentilla.

– Tehokkuuden ja hiilidioksidipäästöjen laskemisen jälkeen tuomme nyt pysyvän laskun nykyaikaisten bensiinimoottoreidemme päästötasoon tekemällä hiukkassuodattimista vakiovarusteen, kommentoi tuotekehityspäällikkö Ulrich Eichhorn.

Muutoksen taustalla on syyskuussa 2017 saapuva Euro 6c-päästöraja, joka alentaa pienhiukkasten sallitun määrän noin kymmenesosaan nykyisestä. Tiukka hiukkasraja muodostuu ongelmaksi myös monille nykyisille suoraruiskutukseen luottaville turbomoottoreille, sillä uusissa moottoreissa bensiini ei ennätä sekoittua ilman kanssa kunnolla ennen palamisreaktiota. Lopputuloksena pakokaasupäästöihin jää haitallisia pienhiukkasia.

Lähde: Volkswagen Kuva: Moottorin arkisto

Katso myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat