Ajoneuvot | Uutinen | 22.10.2019

Volkswagenin Yhdysvaltojen erikoinen saa uuden korimallin

Ainoastaan Yhdysvaltojen markkinoille suunnattu edullinen suuren luokan SUV Volkswagen Atlas saa urheilullisemman coupe-tyylisen version nimeltään Atlas Cross Sport.

Jaa artikkeli

Lähes 200 000 kappaletta myydystä Volkswagen Atlaksesta esiteltiin konseptimallin mukainen Atlas Cross Sport SUV coupe -malli,

Valmistajan mukaan uutuus on profiililtaan normaalia Atlasta urheilullisempi. Takaosan muotoilua kuvaillaan solakammaksi. Kattolinjamuutoksen ohella myös takavalot ja puskuri on uudistettu.

Keulan uudistukset näkyvät uusissa aiempaa kapeammissa LED-valoissa. Uudenlaista ilmettä on haettu myös lisäämällä kromilistoja kylkien alaosiin ja takapuskuriin. Myös Atlas Cross Sportia saa normaalin Atlaksen tapaan R-Line -korisarjalla ärhäkämpää ilmettä halutessa.

Voimalinjavaihtoehdot ovat pysyneet uudesta kormallista huolimatta ennallaan: tarjolla on 2,0-litrainen nelisylinterinen 235-hevosvoimainen bensiinimoottori ja 276-hevosvoimainen VR6-moottori, joka toimii niin ikään bensiinillä. Vaihteistona toimii aina kahdeksannopeuksinen automaattivaihteisto.

Atlas Cross Sport -malli on 13 millimetriä lyhyempi kuin Atlas ja valmistaja painottaa auton olevan tästä mittamuutoksesta huolimatta viisipaikkainen. Normaalista Atlaksesta tuttua kolmatta penkkiriviä ei siis ole saatavilla.

Yhdysvaltojen lisäksi Atlasta myydään myös Venäjällä ja Lähi-idässä mallinimellä Teramont, jonka vastine Atlas Cross Sportille on Teramont X.

Lähde ja kuva: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu