Ajoneuvot | Uutinen | 10.2.2020

Volvo ja Geely harkitsevat fuusiota – tavoitteena taloudelliset ja tekniset edut

Virallisen tiedotteen mukaan Volvo ja Geely harkitsevat yhtiöiden yhdistämistä, jotta uusi autojätti saavuttaisi teknistä ja taloudellista etua. Yksittäiset automerkit ovat kuitenkin jäämässä.

Jaa artikkeli

Volvo, Geely, Lynk & Co, Geometry sekä Polestar saisivat kaikki pitää merkki-identiteettinsä, mutta Volvon pelastanut Geely harkitsee nyt täydellisempää yhdistämistä Volvo Cars AB:n ja Geely Automobile Holdings Limitedin välillä. Selvityksen alla olevan järjestelyn tarkoituksena on tuoda taloudellista ja teknistä etua molemmille osapuolille.

Koska aikomuksesta on tullut tiedote sekä Geelyltä että Volvolta, voidaan tulevaa fuusiota pitää lähes varmana. Lausuntojen mukaan yhtiöt perustavat yhteisen työryhmän, joka tekee fuusiojärjestelyistä esityksen yhtiöiden hallituksille. Ainakin jatkossa yhteisyritys pääsisi käsiksi kansainvälisille rahamarkkinoille Hong Kongissa ja voisi listautua pörssiin myös Tukholmassa.

– Näiden kahden yhtiön yhdistelmä loisi maailmanlaajuisesti voimakkaan ryhmittymän. Odotamme yhteistyötä Volvo Carsin toimitusjohtajan Håkan Samuelssonin kanssa tutkiaksemme tätä mahdollisuutta, tavoitteenamme vahvistaa ryhmän sisäisiä synergioita samalla ylläpitäen yksittäisten brändien olemuksen ja kilpailuedun, sanaili lausunnossa Geely Holding Groupia johtava Li Shufu.

Mahdollinen kauppa täytyy vielä hyväksyttää yhtiöiden hallituksilla, osakkeenomistajilla, kilpailuviranomaisilla ja toteuttaa Hong Kongin pörssisäädösten mukaisesti.

Volvon oma listautumissuunnitelma meni jäihin syyskuussa 2018, pörssiaikeiden kariuduttua markkinoiden epävakauden ja kauppasotakiistojen takia.

Geelyn ja Volvon yhdistyminen jatkaisi viime vuosien yhteistyötrendiä autovalmistajien keskuudessa, jossa varsinkin liikenteen sähköistämisen ja autonomisen ajamisen kehityskuluja pyritään jakamaan useamman valmistajan kesken.

Lähteet: Volvo, Automotive News Kuva: Volvo

Jaa artikkeli

Keskustelu