Ajoneuvot Esittely 6.3.2014

Vuoden Auto Peugeot 308

Äänestys oli tavallista jännittävämpi, sillä finalistien joukossa oli neljä perinteistä, yksi loistoauto ja kaksi uusimman tekniikan sähköautoa.

Vuoden Auto 2014 tittelin haltijaksi nousi Peugeot 308:n ennen BMW i3:a ja Tesla Model S:ää. Äänestys oli tavallista jännittävämpi, sillä seitsemän finalistinjoukossa vastakkain oli neljä hyvää perinteistä autoa, yksi loistoauto ja kaksi uusimman tekniikan sähköautoa.

Euroopan 58 johtavaa autotoimittajaa antoi Peugeot 308:lle yhteensä 307 ääntä. Voitto oli selkeä, mutta toisesta sijasta käytiin tiukka kilpa kahden sähköauton kesken. BMW i3 sai 223 ääntä, ja Tesla Model S 216 ääntä.

Äänestyksen ensimmäiselle kierrokselle osallistui 30 vuoden 2013 aikana esiteltyä ja myyntiin tullutta uutta automallia. Äänestyksen loppusuoralle pääsivät BMW i3, Citroën C4 Picasso/Grand Picasso, Mazda3, Mercedes-Benz S-sarja, Peugeot 308, Škoda Octavia ja Tesla Model S.

Toisella ja ratkaisevalla äänestyskierroksella kullakin tuomarilla oli käytettävissään 25 ääntä, jotka piti jakaa vähintään viidelle autolle. Kunkin tuomarin oli nostettava yksi auto voittajaksi, jolle sai antaa enintään kymmenen ääntä.

Suomea tuomaristossa edusti Tekniikan Maailman päätoimittaja Velimatti Honkanen.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Peugeot

Kaikki koeajot

Uusimmat