Ajoneuvot Vuoden Auto Suomessa 2023 9.11.2022

Vuoden Auto Suomessa 2023 -finalistit selvillä – mukana kuusi autoa

Auto- ja liikennetoimittajat Ry:n valitsee vuosittain Vuoden auton Suomessa. 30 autoehdokkaan joukosta on karsiutunut kuusi finalistia.

Finaaliäänestykseen selviytyivät Kia Niro, Mercedes-Benz EQE, Opel Astra, Renault Megane E-Tech, Skoda Fabia ja Volkswagen ID.Buzz. Finaalikuusikosta kolme autoa on täyssähköjä, ja yhtä mallia on saatavissa myös sähköversiona.

Sähköautoja edustavat Mercedes-Benz EQE, Renault Megane E-Tech ja Volkswagen ID.Buzz. Periaatteessa listaan voisi laskea myös Kia Niron, josta on tarjolla kolme voimalinjaa: hybridi, ladattava hybridi ja täyssähkö.

Perinteisempiä voimalinjoja edustavat Opel Astra ja Skoda Fabia, tosin Opelista on saatavilla ladattava hybridiversio. Skoda Fabia on näin ollen ainoa automalli, joka on saatavilla toistaiseksi ainoastaan polttomoottoriversiona.

Finaalikuusikon ulkopuolelle jäivät rimaa hipoen BMW i4, Dacia Jogger, Nissan Ariya ja Subaru Solterra / Toyota bZ4X yhteistuotantomalli. Ainoastaan yksi automalli 30 joukosta jäi kokonaan vaille ääniä.

Vuoden Auto Suomessa 2023 julkistetaan 16.12. klo 19 alkaen Tampere-talolla järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa. Gaalaa voit seurata suorana lähetyksenä IS-TV:ssä.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat